CHP 103 adayını daha belirledi

TAKİP ET

CHP Parti Meclisi toplantısında 4'ü büyükşehir, 4'ü il belediyesi olmak üzere 103 belediye başkan adayı belirlendi.

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) 6'ncı kez aday belirleme gündemiyle bir araya geldi. Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından belirlenen isimler PM'ye sunuldu. PM'deki oylamada 103 aday belirlendi.

İSTANBUL'UN 11 İLÇESİ KALDI

İstanbul'un adayları belirlenmeyen ilçeleri Adalar, Avcılar, Bakırköy, Kadıköy, Beykoz, Çekmeköy, Esenyurt, Kağıthane, Sarıyer, Ümraniye ve Zeytinburnu olarak sıralanırken CHP'nin güçlü olduğu bazı ilçelere dair değerlendirmelerin biraz daha sürebileceği kaydediliyor.

ESENYURT VE ADALAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA KALABİLİR

Esenyurt ve Adalar'ın DEM Parti ile süren görüşmeler ve DEM'in İstanbul'da aday çıkarmaya dair kararına göre şekilleneceği için önümüzdeki haftaya bırakılabileceği belirtiliyor. Esenyurt ve Adalar dışındaki birkaç İstanbul ilçesinin de değerlendirmelerin uzaması sebebiyle açıklanmayabileceği kaydediliyor.

CHP’nin bugün açıklayabileceği ifade edilen İstanbul ilçeleri MYK toplantısında hiç gündeme gelmedi.

İZMİR’DE 2 İLÇE 'YENİDEN DEĞERLENDİRİLEBİLİR' İDDİASI

CHP PM’nin son toplantısında İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkanı adayları belirlendi. Adaylar arasında İzmir Çiğli için belirlenen Uygar Yıldırım, ve Karaburun için belirlenen Nurşen Balcı’ya parti örgütlerinden bazı itirazlar geldi. Edinilen bilgiye göre bu itirazlar CHP MYK’da ele alınacak, üzerinde uzlaşma sağlanması durumunda PM’ye bu isimlerin çekilmesi önerisi götürülecek.

ÇANKAYA’DA DEĞERLENDİRME SÜRÜYOR

Ankara Çankaya'ya dair değerlendirmelerin de sonlanmadığı ve Çankaya'nın da bu PM'de netleşmeyebileceği kaydedilirken bugün Muğla ve Tekirdağ'ın ilçelerinin açıklanmasının muhtemel olduğu kaydediliyor.

TANDOĞAN MİTİNGİNE HAZIRLIK

CHP'nin gündeminde aday belirleme sürecinin dışında Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve yargı krizi gündemiyle düzenlenmesi planlanan Ankara Mitingi de olacak. Irak'ın kuzeyinde çıkan çatışmalar sebebiyle ertelenen “Sahip çıkıyoruz” mitinginin önümüzdeki hafta sonu yapılabileceği konuşuluyor.

ÖZGÜR ÖZEL HATAY'A GİDİYOR

PM'nin ayrıca 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü için planlama yapacağı ifade ediliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in önümüzdeki hafta depremin yıldönümünde Hatay'da olacağı, bu sebeple grup toplantısı yapılmayacağı kaydediliyor. Tüm milletvekillerinin de depremin etkilediği 11 kentte bulunacağı ifade ediliyor.

ÇİĞLİ ADAYI GERİ ÇEKİLİYOR

CHP MYK, CHP’nin geçen PM toplantısında aday olarak duyurduğu Çiğli adayı Uygar Yıldırım’ın adaylığının geri çekilmesini tartıştı. Çiğli ilçe örgütünden gelen tepkiler üzerine yeniden değerlendirme yapan MYK, aday olarak Uygar Yıldırım yerine Onur Emrah Yıldız’ın ismini PM’ye önermeye karar verdi.

MYK toplantısı sona erdi. MYK’nın PM’ye önereceği bazı adaylar şöyle:

Keçiören: Mesut Özarslan
Altındağ: Ramazan Değerli
Çamlıdere: Mehmet Cengiz
Marmaris: Acer Ünlü
Fethiye: Alim Karaca
Bodrum: Tamer Mandalinci
Menteşe: Gonca Köksal

YAVAŞ’IN DANIŞMANI ALTINOK’UN İLÇESİNDEN ADAY

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye adayı Mansur Yavaş’ın Etimesgut Belediye Başkan adaylığı için İYİ Parti'den istifa eden Mesut Özarslan'ı göstermek istediği konuşuluyordu. Ancak Etimesgut’a Erdal Besikcioglu aday gösterilince Özarslan Yavaş’ın danışmanlığına getirildi. MYK toplantısında da AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı Turgut Altınok’un şu an belediye başkanı olduğu Keçiören’e aday gösterilmesi kararı çıktı.

KESİN LİSTE BELLİ OLDU

Parti Meclisi'nde yapılan oylama ile 103 aday belirlendi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Adayı Atasoy Bilgin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muzaffer Ertürk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ömer Durak oldu.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Ramazan Değerli, Çamlıdere'de Mehmet Cengiz, Keçiören'de Mesut Özaraslan, Pursaklar'da Halil Tuncay aday gösterildi.

İzmir'de CHP Çiğli İlçe Örgütü'nün tepki gösterdiği Uygar Yıldırım yerine Onur Emrah Yıldız’ın adaylığı PM'de onaylandı.

Antalya'nın Demre ilçesinde Demre Fahri Duran'ın, Muratpaşa'da Ümit Uysal'ın; Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ertuğrul Tetik'in; Bursa'nın İnegöl ilçesinde Ali Doğan'ın, Orhaneli ilçesinde Vildan Koç'un; Muğla'nın Bodrum ilçesinde Tamer Mandalinci'nin, Fethiye ilçesinde Alim Karaca'nın, Marmaris ilçesinde Acar Ünlü'nün aday gösterilmesi kararlaştırıldı.

Parti Meclisi'nde belirlenen il belediye başkan adayları ise şu şekilde:

Aksaray: Pelinsu Yıldırım Demir

Bitlis: Selim Suyugüzel

Erzincan: Özge Vataner

Muş: Tuncay Canga

CHP aday açıklama