Yurtdışında okumanın kolay yolu: Girne koleji Van Kampüsü

TAKİP ET

Girne Koleji Van Kampüsü okulunda anaokulu ve ilkokul düzeyinde ki öğrenciler için kostüm ve defile ve parti düzenlendi. 

Van’da verdiği eğitimle LGS Türkiye birincileri çıkararak başarılara imza atan Girne Koleji Van Kampüsü Okulu yabancı dil eğitimiyle öğrencileri geleceğe hazırlayarak yurt dışında okuma imkanı sunuyor. Anaokulu ve ilkokul düzeyinde eğitim gören öğrencilerin daha iyi bir şekilde yabancı dili algılamaları anlamında oyunlar eşliğinde İngilizce eğitimi veren Kolej eğitmenleri kostüm partisi, defile ve okul yerleşkesinde verdikleri partilerle çocuklar için yabancı dil eğitimini daha eğlenceli bir hale getirmeyi hedefliyor. 

Van’da kurulduğu günden bu yana birinciler çıkararak isminden sık sık söz ettiren Girne Amerikan Üniversitesine bağlı Girne Koleji Van Kampüsü kentin eğitim sıralamasını ileri taşımak için yenilikçi eğitim sistemiyle gece gündüz çalışıyor. 

“İNGİLİZCE ÖĞRENMEK ARTIK ÇOK KOLAY”

Girne Koleji Van Kampüsü Müdiresi Özlem Bor, “Eğitim Kurumlarımız da genelde akademik olarak yoğunluk var. Çocukların okula gelirken akademik olarak nasıl bir yoğunluk içinde olduğunu hepimiz başta olmak üzere ebeveynler de bilirler. Biraz akademik ortamdan çekip onları aslında hayatın var olan eğlenceli tarafına da katmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Girne koleji çok dilli, çok kültürlü, ve sosyal hayata verdiği öneminde farkında, kültürü tanıtmak biz İngilizce zümresi olarak, yabancı dil şarkılar eşliğinde, İngilizce kültürünü çocuklarımıza ve velilere tanıtmak amacıyla parti düzenledik. Çok eğlendik, çocuklarımız da çok eğlendiler” dedi. 

“İNGİLİZCE ARTIK DÜNYADA LÜKS DEĞİL”

İngilizce dilinin artık lüks olmaktan çıkıp zorunluluk haline geldiğini söyleyen Bor, “Girne kolejinin Dünyaya kapılarını, geleceğe kapılarını açmak diye bir sloganı, bir vizyonu ve misyonu vardır. Şuan İngilizce dünyaya kapılarını açacak en öncelikli dildir. İngilizce dünyada lüks değil, İngilizce artık bir zorunluluktur. İngilizce olmadığı ve İngilizce bilmediğiniz zaman ne kadar yetenekli, ne kadar iyi bir mesleğe, ne kadar iyi bir okula sahip olursanız olun dünyaya kapılarınızı açamazsınız. Bu yüzden bizde bunun bilincinde olarak aynı zamanda ben Amerika’da mastır yapmış bir eğitimciyim, yine aynı şekilde Beyza hocanın yırt dışı, Oğuzhan hocanın yurt dışı deneyimleriyle bunun ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu yüzden İngilizce bizim için çok önemlidir çünkü biz İngilizce kanallarıyla dünyaya kapılarımızı açmak istiyoruz” diye konuştu. 

“MİSYONUMUZ DÜNYAYA KAPILARIMIZI AÇMAKTIR”

Bizim Girne koleji olarak misyonumuz dünyaya kapılarımızı açmaktır diyen Bor, “Bu yüzden anaokulunda haftalık 33 saat İngilizce dersimiz vardır, önce çocuklarımıza bir güven katıyoruz, dile karşı bir güven. Çocuklarımız ilkokulda buna devam ediyorlar, çok yetkin öğretmenlerimizle çok, zengin İngilizce materyallerimizle çocuklarımızı çok donanımlı hale getiriyoruz. Girne Koleji Van Kampüsünde eğitim alan çocuklarımız Kanada, Amerika’da bulunan Arizona Üniversitesi ve Girne Üniversitesinde okuma fırsatı buluyor. Öğrencilerimiz yüzde 60 ve yüzde 70 bursla burada edindikleri dil eğitimi vizyon ve misyonla dünyaya kapılarını açacaklardır ve bizde bunun için uğraşıyoruz. Çok zengin bir kadromuz aynı zaman da çok zengin kaynak kadromuz var. Öğretmenlerimiz yurt dışı tecrübelidir. Öğretmenlerimizin bu anlamda çok ciddi derecede tecrübesi var. Biz bu tecrübelerden faydalanıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız burada mezun olduktan sonra istedikleri yere öğrendikleri dil deneyimiyle gidebileceklerdir. Biz Girne Koleji Van Kampüsü Okulu olarak ta onların hep arkasındayız, öğrencilerimiz mezun olduktan sonra yalnız değil, her zaman yurt dışı desteği sağlayarak kanalları açarak onlara yardımcı olacağız. Yabancı dil öğrenmek Dünyaya açılmak için bir gerekliliktir. Burada öğrenciler ne kadar üniversitelerde okurlarsa okusunlar İngilizce eksikse her zaman bir eksiklik olacaktır. Bu yüzden İngilizcenin önemini biz hem velilerimize hem bölge halkımıza anlatmakla da hükümlüyüz. Bunun için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“EZBERCİ ZİHNİYETLE İNGİLİZCE ÖĞRETMİYORUZ”

Girne Koleji Van Kampüsünde eğitim veren İngilizce öğretmeni Remzi Ayık, “Bugün ki etkinlik tamamen çocukların İngilizce dil eğitimini eğlenerek öğrenmeyi sağlamasını amaçladık ve bu amacı başardık. Çocuklar aldığı İngilizce eğitimlerle şarkı söyleyerek, anlayarak, bilerek yabancı dil öğreniyor, biz burada ezberci zihniyetiyle İngilizce öğretmiyoruz. Çocuklarımıza normal eğitimin yanı sıra tamamen belleklerine hazırladıklarımız etkinliklere yabancı dili kazıyarak İngilizce öğretmeye çalışıyoruz. Girne kolejinin genel merkezi çok güçlü bir merkez. Gerçekten İngilizceye çok önem veriyor. Bu noktada Girne Kolejinin kadrosu önceki yıllar gibi aynı şekilde çok sağlam ve öğrencilere ders esnasında değil, normal eksik olduğu yerde bire bir de eğitim veriyoruz. Bu anlamada Etütler veriliyor, ekstra çalışmalar en fazla 4 kişi alınarak konuşma eğitimleri veriliyor. Bu tür çalışmalar da yapılıyor o yüzden veli memnuniyetimiz yüzde yüz. Yabancı dil öğreniminde ve eğitiminde Van bölgesinde maalesef geri durma potansiyeli vardı ama insanlar okulumuza özellikle yabancı dil eğitimi kuvvetli olduğu için, İngilizce kadrosu çok kuvvetli olduğu için kayıt yapıyor. Girne Koleji Van Kampüsüne kayıt yaptıran velilerimizin ne istediği bilincindeyiz, mümkün mertebe bu noktada elimizden gelenin en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Onlara sene sonuna kadar iyi bir İngilizce eğitimi vererek bırakmak ve daha sonraki öğrencilerimizle devam etmek için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“ÖĞRENİRKEN EĞLENEBİLECEKLERİNİ GÖSTERDİK”

Bölgede yabancı dil eğitiminin Girne Koleji Van Kampüsü ile yaygınlaşacağını söyleyen İngilizce Öğretmeni Beyzanur Şakrak, “Bizim temel amacımız çocuklara İngilizceyi sevdirmek. Bugün yaptığımız etkinliklerle yabancı dil eğitimini öncelikle sevdirmeyi hedefledik ve öğrencilerimiz de yabancı müziklerle çok eğlendiler. Velilerimizin de bu anlamda gerçekten çok uygun çalışma içerisinde olduklarını söyleyebilirim, onlar da bize her zaman destek oluyorlar. Genellikle speaking derslerimiz oluyor. Bugün ki amacımız biraz daha onları bundan çekip, biraz daha işin eğlenceli kısmını göstermekti, farklı kültürleri tanıtmakla birlikte İngilizce şarkılar söylemek, bugün yaptığımız çalışmalarla öğrencilerin artık yabancı dille barışık olduklarını, öğrenirken eğlenebileceklerini gösterdik” dedi. 

“ÇOK GÜÇLÜ KADROMUZ VAR”

İngilizce öğretmeni Oğuzhan Akdeniz ise, “İngilizce sadece bir ders değil, kendisi hayatımızın için de olan bir zorunluluk olduğunu biliyoruz ve bunun için hareket ediyoruz. Bugün ki etkinlikte de gördüğümüz gibi İngilizceyi dersten çıkarıp bir eğlenceye çevirmeye çalıştık. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bundan memnun kaldılar eğlendiler. Onlar derse girdikleri zaman İngilizce öğrenmek onlara artık bir ders, bir ezber, bir korku olmaktan çıkıp, bir eğlence ortamına dönüşmesi ve bunu eğlenerek öğrenmeleri en büyük isteğimiz. Burada çok güçlü kadromuz var. Yabancı dil öğrenmek artık bir lüks değil bir zorunluktur, bu zorunluluğu kolay bir şekilde Girne Koleji Van Kampüsüyle öğrencilerimize gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

girne koleji van van Van haber