Van Nevroz'u ne zaman yapılacak? (2023)

TAKİP ET

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) bu yıl gerçekleştireceği Newroz kutlamalarının programı belli oldu.

 


Van newroz programı. HDP Van newroz programı. Van nevroz. Van nevruz. Van newroz programı. Van newrozu. Van newrozu canlı yayın. Van newrozu canlı izle. Van newrozuna kim katılacak. Van newrozuna hangi sanatçılar katılacak...
Van newrozu ne zaman 2023. Van newroz programı. HDP Van newroz programı. Van nevroz. Van nevruz. Van newroz programı. Van newrozu. Van newrozu canlı yayın. Van newrozu canlı izle. Van newrozuna kim katılacak. Van newrozuna hangi sanatçılar katılacak?


HDP tarafından nevruz ile ilgili yapılan açıklamada, "Newroz’u depremin yol açtığı büyük yıkımın, büyük acının yaşandığı bir ortamda karşılıyoruz. Bir kez daha deprem felaketinde yaşamını yitiren bütün insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu yılki Newrozu bir bayram havasında kutlayamıyoruz. Yaşanan depremin ağır hüznü ve halkımızdaki etkisi hala tazedir. Ancak Newroz’u ruhuna uygun bir şekilde karşılayacağımızı özellikle belirtmek istiyoruz.  Newroz’un yüzyıllardır bu kadim topraklarda Kürt halkının kadim bayramlarından biri olması vesilesiyle bunu bir bayram havasında değil bu sene, belki bir yas havasında ama aynı zamanda halklarımızın ortak taleplerinin ifade edileceği bir ortamı yaratmak adına gerçekleştireceğiz. Newroz barışa, dayanışmaya, kardeşliğe vesile olur. Çünkü newroz eşit ve özgür bir yaşamın haykırıldığı bir gündür Newroz; kötülüğe karşı, zulme, adaletsizliğe, yasaklara, sömürüye ve bu ülkede yaşanan bütün kötülüklere karşı direnişin de adıdır.  Newroz alanları, çözümsüzlük siyasetine ve tecride karşı demokratik mücadele, çözüm ve müzakere iradesinin en güçlü şekilde haykırıldığı alanlardır.  Newroz, umudun dirilişi ve cesaretle buluşmasıdır. Halklar dayanışmasında buluşmadır, halkımız açısından ulusal birlik iradesinde bütünleşmedir, mücadelede ortaklaşmadır. Depremin sebep olduğu yaraları sarabilmemiz için toplumsal dayanışmanın en fazla yükseleceği ve bir arada olmamız gereken bir dönemi de yaşıyoruz. Çünkü çok fazla yıkım ve bir acı var. Dayanışmanın, birliğin, beraberliğin bu dönem çok daha fazla ifade edilmesi ve bunun yaratılmasının koşullarının sağlanması için bir araya gelmemiz bir o kadar önemlidir. Böyle bir süreçten geçiyoruz. O yüzden Newroz alanlarında ayrıca haykıracağımız farklı şeyler var. Bu yılki newroz bu iktidarı gönderme Newroz’u olacaktır.  Bu anlamıyla bu yılki Newroz bir o kadar önemlidir. Ortak mücadele ile dayanışma ile birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmekle bunu başaracağımızı, buna yürekten inandığımızı belirtmek istisyoruz. Newroz alanları bu iktidara karşı umudun ve cesaretin alanları olacaktır. Tarihin gidişatını değiştirecek bu haklar buluşması ülkede değişimin hızını arttıracaktır. 
 
Bu iktidarın Kürt düşmanı, barış düşmanı, kadın düşmanı bir iktidar olduğunu biliyoruz. Kayyımcı bir iktidar olduğunu biliyoruz. Sistemi böyle devam ettiremeyeceğini Newroz alanlarından bir kez daha göstereceğiz. Onurlu yaşam mücadelesinin kazanacağına yürekten inandığımızı ifade ediyoruz. Tarihin akışının kesinlikle değişeceğini iktidara göstereceğiz. Bunu biz değiştireceğiz, biz başaracağız. Türkiye halkları, Kürtlerin, kadınların, gençlerin emeğin ve özgürlüğün örgütlü ittifakı bunu kesinlikle değiştirecektir. 
Saygıdeğer Basın emekçileri, Bizler Van’da 19 Mart Pazar günü sabahında Wan Kalesinin Newroz alanında bir araya gelip umudu ve dayanışmayı, emeği, barışı ve özgürlüğü Newroz ruhuyla haykıracağız. Tüm halkımızı 19 Mart Pazar günü Van’da Newroz meydanına davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Van Haber 
Yeni doğu gazetesi

VANHABERR van nevrozu HDP VAN NEVROZU2023