Van ili sektör toplantısı gerçekleştirildi

TAKİP ET

Çeşitli programlar kapsamında Van'a gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider başkanlığında, Van İli Sektör Toplantısı gerçekleştirildi.

DSİ 17. Bölge Müdürlüğü yeni yerleşkesinde gerçekleştirilen ve Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, AK Parti İl Başkanı Emre Güray, MHP İl Başkanı M. Salih Güngöralp, İlçe Belediye Başkanları ve ilgili kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'e sunum eşliğinde brifing verildi.

Toplantıda, Van özelinde bölgede yapılan ve devam eden yatırımların son durumu ile planlanan hizmetler görüşüldü. Toplantıda tarım ve hayvancılığa tam destek verilmesi kararlaştırılırken, bu kapsamda Van'da şu ana kadar yapılan yatırımlar masaya yatırıldı. Van'da çiftçilere sıfır faizli 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli 400 bin TL kredi kapsamında 10 bin aileye 1 milyon koyun vermek hedeflenirken, Van'ın meralarındaki koyun sayısını 5 yıl içinde 7 milyona çıkarılması amaçlanıyor. 2 milyon fidan projesi kapsamında vatandaşlara dağıtılmak üzere meyve, ağaç ve süs bitkisi olmak üzere 2 milyonluk fidanlık kurulurken, şu ana kadar binlerce meyve fidanı vatandaşlara dağıtıldı. Baraj ve tarımsal sulama göletleri kapsamında bu yıl 5 tarımsal sulama göleti, 1 baraj inşaatının temeli atıldı.

DSİ tarafından belirlenen 8 gölet ve bölgenin 70 yıllık hayali Çaldıran Çubuklu Barajı yatırım programına alındı. Tohum desteği projesi kapsamında ise 15 bin 293 çiftçiye 2 yılda 170 milyon değerinde 7 bin 460 ton tohum desteği verildi. Hayvan içme suyu sıvatı kapsamında ıslah edilen meraların yanında kırsal mahallelere 300 hayvan içme suyu sıvatı dağıtılırken, ayrıca köy içme sularına 400 milyon TL, parke taşları için 200 milyon TL harcandığı vurgulandı. Arıcılık ve balcılığı destekleme projesi kapsamında Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde bal ve ceviz üretiminin desteklendiği ifade edildi.

Van Haber 

 

DSİ Van Haber Ebubekir Gizligider