Van heyeti İran'da: Turizm açısından önemli birliktelik

TAKİP ET

İran'a giden Van TSO heyeti Khoy'un "Şura Meclisi"ne katıldı. Görüşmede, ticari araç geçişi, karşılıklı ofis kurulması ve kimlikli geçişlerin sağlanması konularında çalışmalar konusunda mutabık kalındı.

Van-İran ilişkilerini geliştirmek üzere Khoy Belediye Başkanı’nın davetlisi olarak İran’a giden Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Khoy'un "Şura Meclisi" toplantısına katıldı.

Van TSO Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, Komite Başkanı, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Yönetim Kurulu Danışmanından oluşan heyet toplantıda; Khoy Belediye Başkanı Hasan Nasroullah Pour, Şura Meclisi Başkanı Dr. Murtaza Sahsavar ve Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.

Şura Meclisi’nde Van-Khoy arasındaki güçlü bağların Türkiye-İran ilişkilerindeki önemi, Kapıköy Sınır Kapısı'nın ticari araç geçişine açılması, Khoy Belediyesi ile Van TSO arasında karşılıklı ofis kurulması, Kimlikli geçişlerin sağlanması konuları istişare edildi.

“VAN'I ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Toplantıda konuşan Şura Meclisi Başkanı Dr. Murtaza Sahsavar, “Bugünkü toplantımızın en önemli konusu Razi ve Kapıköy Sınır Kapısı'dır. Biz Khoy şehri olarak bu kapıları ve en önemlisi komşumuz Van'ı çok önemsiyoruz. Sizin aracılığınızla başta Van'da yaşayanlar olmak üzere Türkiye'deki vatandaşları Khoy şehrimize davet ediyoruz. Khoy; gezilmesi/görülmesi gereken ve yatırıma açık şehirlerden bir tanesidir” dedi.

“BİZ BİRİMİZE MECBURUZ”

Khoy ile Van’ın çıkarlarının birbiriyle ilişkili olduğuna değinen Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Khoy-Van arasında yapılacak işbirliği önemlidir. Bu kapsamda karşılıklı ofis kurulmasını destekliyoruz. Ama bununla sınırlı kalmamalı, ilişkilerimizi her gün geliştirmeliyiz. Bizim bir birimize mecburiyetlerimiz var. Diğer şehirler hata ülkeler ile rekabet edebilmemiz için biz size, siz de bize mecbursunuz. Çünkü şehirlerimizin çıkarı birbirine bağlı. Transit geçişin ivedilikle açılması için Khoy karayolunun biran evvel tamamlanması gerekiyor. Bunu karşılıklı olarak desteklemeli ve dillendirmeliyiz. Şehirlerimizi başka bir ülkeye ya da ülkelerimizi başka kıtalara taşıma imkanımız yok. Bu yüzden bir birimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bugünkü toplantı Khoy ve Van için büyük önem taşıyor. Sonuçlarının da şimdiden hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Van Haber - Van Haberr

Van Haber Van İran Van TSO Van Haberr