Van Girne Kolejinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği

TAKİP ET

Girne Koleji Van Kampüsü Okulunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi. 

 

Van Girne Kolejinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği 

Girne Koleji Van Kampüsü Okulunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi. 

Girne Koleji Van Kampüsü Okulu verdiği eğitim ve sosyal etkinliklerle kentte rol model olmaya devam ediyor. Öğrencilere yabancı dil eğitimiyle yurt dışı kapılarını açan Kampüste aynı zamanda yöresel ve tarihi anlatan tiyatro gösterimleri ve etkinliklerde düzenlenmeye devam ediyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlenen Kampüste öğrencilerin geçmiş tarihini benimsemesi ve Çanakkale zaferinin önemini daha iyi öğrenebilmesi ve yaşayabilmesi için anlamlı bir etkinlik düzenlendi. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik Girne Koleji Okul Müdürü Timur Yıldırım’ın kaleme aldığı Çanakkale şiir dinletisiyle devam etti. Çanakkale Zaferini anlatan sinevizyon gösterimiyle süren etkinlikte kampüs öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini içeren bir tiyatro gösterimi gerçekleştir.

 

Kampüs yerleşkesinde etkinlikle ilgili konuşan İlkokul anaokulu müdürüyüm Dilan Büyükaslan, “Bugün biz Çanakkale Şehitlerini Anma programına hazırlandık. Çanakkale nedir videosu hazırladık İlkokul öğrencilerine ait sonra İstiklal Marşı ve saygı duruşu Kampüs Müdürümüz konuşması. Çanakkale geçilmez belgeseli, dört A sınıfı tiyatro gösterimi, üç B sınıfı, Çanakkale Oratori gösterimi, okul korosu gösterisi bir de biz daha öncesinde bir resim yarışması yapmıştık. Çanakkale ruhunu yansıtan resimler arasında ilk üçü seçtik, bunun ardından ödül töreni yapılacak. Çanakkale şehitlerini anma programında Çanakkale ruhunu yaşatan bir program olması için elimizden geleni yaptık. Öncelikle bu milli duyguları güzel bir şekilde yaşatma adına anma törenini gerçekleştiriyoruz. Bunu okulumuzun pano süslemelerinde de gerçekleştirdik. Aynı şekilde bir hafta boyunca lobimizde Çanakkale müzikleri eşlik etti” diye konuştu.

van çanakkale 18 mart van girne koleji