VAN ET VE SÜT KURUMUNUN ÇİLESİNE HALK İSYAN ETTİ

TAKİP ET

VAN'DA SAATLERCE KUYRUKTA BEKLEYEN VATANDAŞ ELİ BOŞ DÖNDÜ

 

 

 

Van İpekyolu ilçesi Ali Paşa mahallesi yerleşkesinde yer alan Et ve Süt Kurumunda sabahın erken saatlerinde bekleyen vatandaşlar, umduğunu bulamadı.

Van ilinde yaşan vatandaşlar kilosu 120 Türk Lirası olan et için sabahın erken saatlerinde Van İpekyolu ilçesi Ali Paşa mahallesi yerleşkesinde bulunan Et ve Süt Kurumunda sırası gelen Seracettin Karaca, et bittiği için alamadan geri döndüğünü ifade etti.

Van'da bulunan kamu amirlerini göreve davet eden Seracettin Karaca,"Van ilinde et ve kıyma probleminin memleketimizde çözülmesini istiyoruz. Günden güne artışlar oluyor, ulu orta herkes kafasına göre artış yapıyor... Et ve Süt Kurumundaki artışlar da buna dahildir. Burası da kasaplar gibi et satan kurumlar her gün zam yapıyor... Ramazan geldiği zaman et fiyatları daha da yükseliyor... 

"BUNLAR NE GÜNE DURUYORLAR"

2 saat' ten fazla Et ve Süt Kurumunun önün de kıyma kuyruğun da bekledik ve alamadan geri döndük. Yetkililerimizden bu kritik durumun düzetilmesini istiyoruz.

Gerçekten ben onları da sesli bir şekil de kınıyorum. Yazık, günah bu halkın sorunlarına el atsınlar... Ramazan ayına bir kaç gün kalmış, Et ve Süt kurumunun önündeki kuyruğu gelip görsünler... Özellikle memleketimiz de tarım ve hayvancılık ili olduğu münasebetiyle biz bunun böyle olmasını yadırgıyoruz.Yani gerçekten çok yazık, günah şu anda millet zor ve perişan durumda. Van vekillerimiz, Van Valimiz ve idarecilerimiz bu işe el atmaları lazım. Bunlar ne güne duruyorlar... Yazık günahtır bu insanlara vebaldir bu vebale girmesinler."dedi.

 

Yazı ile Röportaj : Van Gazetesi - Adem Yalçın

Video - Fotoğraf: Van'ın Kalbi - Şirvan Çılgın

Tasarım: Tubittum medya