Van'da yol ve kaldırımlarda kardan yürünmüyor!

TAKİP ET

Van'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışından sonra temizlenmeyen bazı yollar ve kaldırımlar buz pistine döndü. Yayalar buzlanan yollarda ve kaldırımlarda düşmemek için uğraş veriyor.

Van'da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışından sonra il merkezindeki bazı yollar ve kaldırımlar buz tuttu. Yürümekte zorluk çeken vatandaşlar yetkililere sitemde bulunarak, tuzlama çalışması yapılmasını istedi. Kentte özellikle ara sokaklarda yollar ve kaldırımlar buz pistine dönmüş durumda. Van genelinde güneşi az gören ara sokaklardaki bazı yolların belirli kısımları buz tutarken, vatandaşlar yürümekte zorluk yaşıyor. Ara yollarda yapılan tuzlama çalışmaları yeterli olmayınca, vatandaşlar düşmemek için temkinli yürüyor.

Buz tutan yollar ve kaldırımlar engelli vatandaşlar için de büyük risk oluşturuyor. Engelli kaldırımlarının buz tutması, engelli vatandaşların düşmesine ve yaralanmalarına davetiye çıkarıyor. Belediye yetkililerine çağrıda bulunan vatandaşlar, adeta buz pistine dönen yolların ve kaldırımların temizlenmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Van Haber - Van Haberleri - Van Haberr 

kar yağışı buz yol Van Haber Van Haberleri