Van'da uyuşturucuyla mücadelenin adresi KUMED

TAKİP ET

Küresel Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Van Şubesi tarafından madde kullanımı aile ilgili farkındalık çalışmaları dur durak bilmeden devam ediyor. 

Van Haberr Özel Haber  Madde bağımlılığına da bakıldığı zaman Türkiye’de uyuşturucu kullanma yaşı ilköğretim okullarına kadar inmiş durumda. İçki ve madde bağımlılığı ile mücadele yolları hakkında KUMED teşkilat Başkanı Cevat Taş ve Halkla İlişkiler Başkanı İlhan alıcı alkol ve madde bağımlılığında etkilenenin sadece bağımlının kendisi olmadığına dikkat çekti.
İçki ve madde bağımlılığının aile ve toplum için büyük risk teşkil etiğini dile getiren KUMED yetkilileri, “Van, muhtemelen fiziki koşulların getirdiği imkânlardan dolayı bağımlılık açısından oldukça yüklü ve yatkın bir şehir. Çünkü burada çeşitli maddelere ulaşım diğer illere göre çok daha kolay. Eğer madde ulaşımına engel olacak tedbirler alınırsa bağımlılığın büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum.” dedi.

AİLELERİMİZİN ÇOCUKLARINI BU DERTTEN KURTARACAK 


KUMED derneğine katılmanın tek sebebinin gençler olduğunu söyleyen Teşkilat Başkanı, “Cevat Taş, “Aslında benim tek amacım KUMED’e katılım sağlamamın tek sebebi, gençlerimiz gittikçe kötü yola düştüklerini görüyorum, onları kurtarmak için bu yola katıldım. O gençleri de topluma kazandırmak aileleri ile birlikte güzel yaşamaları. Allah’ın izniyle bizde bu gençlerimizi hastaneye götürüp tedavi ettirmek. Kumedin genel merkezi Şanlıurfa’dadır. Van’daki il teşkilatı da bizim elimizde, il başkanımız Burhan Gencer, teşkilat başkanı Cevat Taş, halkla ilişkiler başkanı İlhan, Alıcı kadın kolları başkanı Güler Nili,  İpekyolu ilçe başkanı Mert Öztürk, Tuşba ilçe başkanı Yakup Kutlar, Edremit ilçe başkanı Necip Keskin, Gürpınar ilçe başkanı Şehmuz Cengiz şuana kadar 4 ilçeye başkanlık atadık. Ve bu ilçelerde aynı şekilde başkan ve başkan yardımcıları ve üyelerimiz ile inşallah güzel işler başaracağız buna inanıyoruz. Diğer ilçelerimize de en kısa zamanda atamaları yapacağız. Van’daki her ilçede KUMED olacak. Van’daki yerimizi de hizmet açacağız.  Sizlerin huzurunda herkesi yerimize bekliyoruz kapımız her zaman Van halkına açıktır. Van’da sesimizi duyurmak istiyoruz halkımızla birlikte bu mücadeleyi vermek istiyoruz. Kısa zaman içinde Van’da kongremizi de yapacağız hep halk içinde olacağız okul ziyaretlerimiz olacak mahalle köy çevre ziyaretlerimizi hepsini gerçekleştirecek. Van halkına seslenmek istiyorum yaptığımız bu iş kesinlikle kötü amaçla değildir. Sadece gençlerimizle beraber olmak gençlerimizi topluma kazandırmak Vanlı hemşerilerimizin de yanımızda durmaları için rica ediyorum Van için gönüllüyüz Van için elimizi taşın altına koymak için her zaman hazırız inşallah ailelerimizin çocuklarını bu dertten kurtaracak” dedi. 


KUMED Halkla İlişkiler Başkanı İlhan alıcı  ise yaptığı açıklamada, “Kumedin memlekete ses getireceğine inandığımız için bu yola girdik. Van’da uyuşturucu içenler ile mücadele etmek istedik. Uyuşturucu içenleri tespit edip memleketimize katkı sunmak istiyoruz. Kumedin vana ses getireceğine inandık ve arkadaşlarla hep beraber bu yola girdik. Allah’ın izniyle kümede inanıyoruz baktığımızda uyuşturucu içen gençlerin yaşları daha çok küçük buda gerçekten bizi çok üzüyor. İnşallah devletimizin gücüyle bizlerin gayretiyle Van’da ne kadar uyuşturucu içen varsa tespit edip gidip aileleriniz rızasıyla onları tedavi için kurum ve kuruşlara götürerek inşallah tedavilerine başlayacağız. Zaten tek amacımız uyuşturucu içenleri tedavi etmek. Kumedin kurulmasının sebebi de budur. Kumed 2018 yılında Türkiye’de kuruldu. 2022 Haziran ayında Van’da kuruluma başladı. Bizde arkadaşlarla duyduk bunu hemen üye olmak için teşkilat başkanıyla ve il başkanı ile görüştük. Üye olduk çalışmalara başladık. Kumede gönüllüyüz. Başarılı olmaya inanıyoruz bizi bu göreve layık gören başkanlarımızda teşekkür ederiz” diye konuştu

Van Haberr Özel Haber

Van Haberr Özel Haber İlhan alıcı KUMED Cevat Taş KUMED Halkla İlişkiler Başkanı İlhan alıcı KUMED teşkilat Başkanı Cevat Taş il başkanı Burhan Gencer KUMED Van il başkanı Burhan Gencer Burhan Gencer Van Haberr Son dAKİKA Vanhaberr KUMED Van İl Teşkilatı