Van'da gölet bulunan alana anlamsız sıvat

TAKİP ET

Son Dakika Van Haberr… Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, büyük ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla kırsal bölgelere sıvat (hayvan suluğu), desteği verirken yapılan sıvatın gölet yanında olmasına bir anlam verilemedi.

Hazırlanan sıvatlar, ekipler tarafından İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli mahallesinde bulunan göletin olduğu bölgelere yerleştirildi. Yapılan bu çalışma meraya dayalı hayvancılık yapan çiftçilere büyük kolaylık sağlaması beklenirken suyun çok az olduğu gölgeler yerine gölet kenarına yapılmasına tepki göstererek çalışmaya bir anlam veremedi.

Duruma şaşkınlıkla yaklaşan çiftçiler yetkililere çağrıda bulunarak su göleti bulunan alana sıvat yapılması çok anlamsız, mahallede suyun yetmediği alanlar var, çıkan az bir suyla gün boyu sıvatlar dolardı. Gölete getirmek yerine bulundukları yerde sulaya bilirdik ama maalesef suyun eksik olduğu bölgede değil de sıvatları hayvanların normalde su ihtiyacını karşıladığı göletin hemen yanında yapmışlar. Yetkililerden bu sıvatları buradan alarak Erek Dağı eteğinde yapılan su deposunun olduğu bölgeye taşımalarını istiyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Van Haberr - Özel Haber

İpekyolu Kevenli sıvatlar vanhaberr