Van'da faturalar su gibi akıyor!

TAKİP ET

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından su faturalarına eklenen ve il ve ilçe olarak ayrıca alınan vergiler yüzünden neredeyse her ay vatandaşlar isyan ediyor. Kabarık gelen faturalara karşın cüzdanlarının boşaldığını söyleyen vatandaşlar, yetkililere indirim çağrısında bulundu.

Su faturalarındaki rakamlar vatandaşları adeta isyan ettirdi. Faturalardaki katkı paylarını ödemek istemeyen vatandaşlar defalarca şikâyet etmelerine rağmen yasal olarak çıkar bir yol bulamadıklarından dolayı elleri boş dönmek zorunda kalıyor. Elektrik, doğalgaz faturalarına yetişemeyen Van halkı bu defa da yüksek gelen su faturalarına çözüm aramaya başladı. Van’da bazı mahalle ve köylere gelen su faturaları vatandaşları isyan ettirdi. Sadece ev ve bahçeleri için kullandıkları su için gelen faturanın daha öncekilere göre 7 kattan fazla arttığını gören vatandaşlar faturaları nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyor. Bazı Vanlı vatandaşlar da şikayetvar.com adresi üzerinden şikâyetlerini dile getiriyor.

“ÖDEYEMEDİĞİMİZ FATURAYA BİR DE FAİZ EKLENİYOR”
Faturalara yansıyan haksız faiz oranlarına isyan eden bir vatandaş, “Van VASKİ’den şikâyetçiyim. 15 gün faturayı geciktirdim diye bana 115 TL gecikme faizi yazdılar. Bu faturama gelen haksız faizi kaldırın. Çevremdeki insanların hepsi VASKİ’den şikâyetçi. Ödeyemedikleri faturalarına bir de faizler eklenince vatandaşlar ödeyemez hale geldi. Mahallemizde bulunan her hanenin neredeyse 20- 30 bin TL su faturaları var. Allah var, vatandaş bunu nasıl ödesin?” Dedi.

“ SU GELMEYEN EVİME SU FATURASI ÖDÜYORUM”
Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi’nde oturduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise, evine su gelmemesinden dertli. Aylardır evine su gelmediğini söyleyen vatandaş, düzenli gelen su faturasına isyan etti. “Olmayan suyun faturasını ödüyoruz” diyen vatandaş, “1 aydan uzun süredir evime bir damla su bile gelmedi. Defalarca şikâyette bulunmama rağmen çağrılara kulak verilmedi. Su gelmediği için 2-3 ay boyunca da sayaçları okumaya gelmediler. Şimdi de bütün mahalleye fatura kesmişler. ‘Evde yoktunuz’ diye herkese 181 TL fatura kesmişler. Ben bir aydan fazla su görmedim. Gelsin sayacı okusun. Paramız neyse veririz. Böyle sorumsuzluk olmaz. İnsanları bu kadarda saf yerine konulmaz.” İfadelerini kullandı.


“EVDE YOK TARİFESİ İLE EKSTRA ÜCRET ALINIYOR”
VASKİ tarafından evde yok tarifesi uygulandığını söyleyen bir başka vatandaş ise, “VASKİ evde yok tarifesi uyguluyormuş. Bizim bundan haberimiz yoktu. Arayıp sorduğumda öğrendim. Bundan sonra misafir bekler gibi VASKİ personeli bekleyeceğiz. Evde yokuz diye trip yiyoruz. Böyle bir uygulama olabilir mi? Dalga geçer gibi olaylarla karşılaşıyoruz. 21’inci yüzyılda evde olmadığımız için 181 TL su faturasına ekleme yapılıyor. İyi de biz anaparayı dahi ödeyemiyoruz ki.” Şeklinde konuştu.

 


Kaynak: Van Haber- Yeni Doğu Gazetesi- Bahar Tanrıtanır

fatura su faturası VASKİ Van haber