Van'da 30 bin kişi istihdam edilecek…

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), hayata geçirdiği Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB Altyapı Projesiyle 2025 yılına kadar toplam 30 bin kişinin istihdamın edilmesini hedefliyor.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), kurulduğu günden bu yana Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerinde pek çok istihdam odaklı projenin hayata geçmesinde rol oynamıştır. Açıklamalarda bulunan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van’ın yüksek genç nüfusu, ulaşım imkanları, sınır ili olması, bölgesel teşvik uygulamasında 6. Bölgede yer alması, sosyal, ekonomik ve kültürel altyapısı ve zenginliği ile bölgede cazibe merkezi bir il olması sebebiyle emek yoğun sektörler için önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının destekleri ve girişimleri ile Van ilinde 2013 yılında tekstil ve hazır giyim sektöründe kümelenme çalışmaları başlatıldığını hatırlatan Halil İbrahim Güray, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında 55.1 milyon TL toplam yatırım tutarı ile Van Tekstilkent Projesi hayata geçirilmişti. Van Tekstilkent Projesi ile toplam 50.400 metrekare kapalı alana sahip üretim ve sosyal donatı alanı inşa edilmiş, bu kapsamda 21 adet 2400 metrekarelik tekstil atölyesi tekstil yatırımcılarına tahsis edilmiş ve yüzde 100 doluluk oranına ulaşmıştır” dedi.


“İstihdam edilenlerin büyük kısmı genç”
Tekstilkent’in oluşturduğu etkiyle Van ilinde tekstil sektöründe iyi bir ivme yakalandığını belirten Halil İbrahim Güray, “Van Tekstilkent’te 16 firmada yaklaşık 3 bin, Van il ve ilçelerinde tekstilkent haricinde 34 firmada ise yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlanmaktadır. Van ilinde tekstil sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 50 firmada istihdam edilenlerin büyük kısmını genç istihdamı oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

istihdam DAKA Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı İbrahim Güray CMDP