Van'a Şehir Hastanesi, 2 bin 300 yataklı

TAKİP ET

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milletvekili Türkmenoğlu, Van'da 210 ek poliklinik, 157 erişkin yoğun bakım, 40 ameliyathanenin bulunduğu 800 yataklı yeni bir hastane yapılacağını belirterek, Van Şehir Hastanesi'nin 2 bin 300 yataklı olacağını vurguladı.

Van İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Remzi Sarıkaya ve hastane yönetimi tarafından karşılanan AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra çocuk servisinde yatan hastaları ziyaret eden Türkmenoğlu, hasta yakınlarıyla sohbet edip, çocuklara oyuncak dağıttı.

"HASTANENİN YAPIMINA YENİ YILDA BAŞLANACAKTIR"

Hastanedeki incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Türkmenoğlu, "Hastanemiz tarihinde ilk defa öğretim üyeleri atandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi tıpta uzmanlık kurulu (TUK) tarafından değerlendirilen ve ilk kez Eylül 2023 tarihinde Acil Tıp, Kardiyoloji ve Üroloji klinikleri olmak üzere 3 klinik eğitim yeterlilik kriterlerini tamamlayarak onay almıştır. Bu nedenle Eylül 2023'te yazılan tıpta uzmanlık sınavında acil tıp kliniğine 18, kardiyoloji kliniğine 6 ve üroloji kliniğine 6 asistan hekim kadrosu açılmıştır. Yerleştirme sonuçlarına göre hastanemizin acil tıp kliniğine 8, kardiyoloji kliniğine 6 ve üroloji kliniğine 6 asistan hekim yerleşmiştir. Şehir hastanemize 800 yataklı ek bina yapılarak toplam 2 bin 300 yataklı olacak. SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesine; 210 ek poliklinik, 157 erişkin yoğun bakım, 40 ameliyathanenin bulunduğu 800 yataklı yeni bir hastane binasında inşallah yeni yılda yapımına başlanacaktır" ifadelerini kullandı. VAN BÖLGE GAZETESİ

van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, 

İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Remzi Sarıkaya Kayhan Türkmenoğlu Milletvekili van haber