UYGUN AVM'DE E-TİCARET DÖNEMİ BAŞLIYOR 

TAKİP ET

Türkiye'de toplam 113 şubeyle hizmet veren Uygun AVM, bünyesinde bulunduğu 60 bin çeşit ürünle elektronik ortama taşınıyor. 

Van’da 5 yıl önce kurularak birçok şehirde şube açan Uygun AVM, geniş ürün yelpazesi ve her yıl düzenlediği indirim şenlikleriyle vatandaşların uğrak merkezi haline geldi. Sosyal medya hesapları üzerinden de aktif bir hizmet veren AVM, vatandaşların geniş ürün yelpazesine ve uygun fiyata daha rahat ulaşabilmesi için e-ticaret sistemiyle müşterilerine hizmet vermeye başlıyor. 2017 yılında Van’da hizmete açılarak vatandaşların tercih ve talebi doğrultusunda 113 şube daha açarak kurumsallaşan Uygun AVM, binden fazla oluşturduğu istihdam ağıyla da örnek firma haline geldi. 


HEM VATANDAŞA HEM İSTİHDAM SAYISINA DESTEK


Konuya ilişkin konuşan Uygun AVM Kurucu Müdürü Saffet Şevgin, Van’da başlattıkları 'uygun fiyata alışveriş' sloganıyla Türkiye’nin çeşitli noktalarında 113 şube açtıklarını belirtti. Kurucu Müdür Şevgin, "Biz bir ilki Van’da başlattık. Konsept mağaza hayaliyle bu işe başladık. İhtiyaç konusunda baktığınızda home sektörü ve züccaciye olarak bunun yanında plastik, aksesuar, hediyelik eşya ve cam ürünleri gibi binlerce farklı kurlarda insanların eve dair her şeyi bulabileceği mağaza konseptini oluşturmaya çalıştık ve yaptık. Van’da gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla birlikte vatandaşlarımızın da yoğun talebi doğrultusunda şubeleşmeye başladık ve 113 şubeye ulaştık. İnsanlar mağazaya girdikleri zaman her şeyi bulabiliyorlar. Uygun fiyata istedikleri nitelikli ürünleri de daha uygun alabilme potansiyeli bir mağaza konsepti başlattık. Bu çalışmanın vatandaşlarımız bakımından çok da iyi olduğunu düşünüyoruz.  Sadece Van’daki mağazamızda 16 personelimiz var, toplamda 113 şubemizde bin kişiye yakın istidam sağlamaktayız” dedi. 


60 BİN ÜRÜN YELPAZESİYLE HİZMETE DEVAM 


Uygun AVM’de toplam 60 bin kalem üzerinde çeşitli modellerin yer aldığını söyleyen Şevgin, “Çin ve İstanbul’da alım satım ekiplerimiz var. Çin’de ithal ettiğimiz, kendimize özel yaptırdığımız ürünler de var. Genel olarak toptancılarda değil de direkt imalatçılardan mal alıyoruz. Bizim en büyük avantajımız bir ürün aldığımız zaman 113 şubeye mal alıyoruz. Ürün alırken 20 bin koli üzerinde alıyoruz. 30 tır malzeme alıyoruz ve nakil aldığımız zaman daha çok uyguna alıyoruz. Uygun AVM olarak uygun alıp asgari ve çok az bir kâr oranıyla sürümden kazanmayı planlıyoruz. Bu nedenle fiyatlarımız çok uygun oluyor. Hem uygun alıyoruz hem uygun satıyoruz" diye konuştu. 


BU ŞENLİKLER VAN’A ÇOK YAKIŞTI


E-ticaret dönemiyle vatandaşlar için hizmet ağını genişleteceklerini ifade eden Şevgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"113 şubemizde her yıl açılışa özel indirim şenlikleri düzenliyoruz. Yılda bir defa da olsa genel olarak yaptığımız 5. yıl şenliklerinde asgari bir kâr oranıyla ürünlerimizi satışa sunuyoruz. Bu şenlikleri geleneksel bir hale getirdik. Türkiye’de bulunan büyük mağazalar içinde bu şenlikleri başlatan ilk Uygun AVM’dir. Her yıl yüzlerce ve binlerce üründe maliyetine veya zararına satışlar yapıyoruz. Ürün aldığımız firmalarda ricamız oluyor, bir ürünü 10 liraya alıyorsak yılda bir kereliğine mahsus müşterilerimize zararına satış yapacağız diyoruz. Bir ürünü 8 liraya aldığımızda indirim şenliklerinde 7 liraya satışını gerçekleştiriyoruz. Başka firmalarda baktığınız zaman 12 liraya ürün maliyeti oluyor, onlar da 15 liradan aşağı satamıyor. Biz ise müşterilerimizi ve değerli takipçilerimizi memnun etmek adına bu tür çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Yılda bir defa da olsa zararına satışları yapıyoruz. Günümüzdeki insanlar artık e-ticarete döndü, şu anda çalışmalarımız var. Sürekli sayfalarımızda, web sitemizde ve Instagram sayfamızda yorumlar alıyoruz. Bize ulaşamayan değerli Vanlı halkımız, biz bu ürüne ulamıyoruz diyorlardı, bundan sonra e-ticaret sayfamızı kurmaya başladık. Çalışmalarımız hızla sürüyor. En yakın zamanda nasip olursa yayın yaptığımız değerli takipçilerimiz istediği ürünleri kargoyla kendilerine teslim edeceğiz. Biz halkımızı seviyoruz."

Van Haberr

Van Haberr e-ticaret Uygun AVM Saffet Şevgin Uygun AVM Kurucu Müdürü Van Şenlik Van haber