TANIŞ: 100 KALICI ESER BIRAKTIK!

TAKİP ET

Gürpınar Belediyesi, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın hizmet süresi boyunca ilçeye kazandırdığı eserleri tanıttı. Tanıtım programında konuşan Tanış, 4 buçuk yılda 50 yıllık hizmetler yaptıklarını dile getirdi.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, görev süresince ilçeye kazandırdıkları 100 kalıcı eser için tanıtım programı düzenledi. Hayata geçirilen projelerin ilçenin çehresini değiştirdiğini belirten Başkan tanış, 50 yılda yapılmayan hizmetleri 4 buçuk yılda tamamladıklarını söyledi.

 

Gürpınar Kültür Merkezinde yapılan programa; AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Emre Güray, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Kenan Öndil, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duman ve davetliler katıldı.

 

Tanıtım programında konuşan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, sözlerine siyonist işgalcilerin Gazze’de işlediği soykırımla başladı. Tanış, “Hemen yanı başımızda Filistin’de meydana gelen soykırımı ibretle izliyoruz. Dünya çapında kurulmuş bütün insan hakları derneklerinin, örgütlerinin, insan hakları evrensel beyannamesinin, sessiz kaldığı ve bu caniliği gelip orada destekleyen liderleri ibretle izliyoruz. Anlıyoruz ki ölen mazlumlar olunca, ölen Müslümanlar olunca bu derneklerin hiçbir kıymeti harbiyesinin olmadığını görüyoruz. Tüm bu dernekler ve insan hakları kuruluşlarının sadece ve sadece kendilerini korumak için meydana geldiklerini görüyoruz. Gürpınar‘dan tüm Gürpınar halkı adına Amerika ve İsrail terör devletlerini lanetle kınıyoruz. Tüm Gürpınarlı hemşehrilerimi bu terörist ülkelerin ürettiği malları boykot etmeye çağırıyorum. Çünkü sizin aldığınız her bir İsrail ürünü Kudüs’ün son bekçisi olan mazlum çocuklara, kadınlar ve yaşlılara sıkılan bir kurşun olarak değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

 

50 YILDIR YAPILMAYAN HİZMETLERİ 4 BUÇUK YILA SIĞDIRDIK”

Hizmet süresi boyunca ilçeye kazandırdıkları kalıcı eserlerden bahseden Başkan Tanış, “Gürpınar Belediyesi olarak, belediyecilik vizyonunu oluştururken, Gürpınar‘ın tarihini, kültürünü, değerlerini, örf ve adetlerini esas alarak ve bu temelleri yarına taşımayı amaçladık. Belediyecilik vizyonumuzda ‘Önce insan’ şiarıyla insanımızı merkeze alıyoruz. Şeffaf bir belediyecilik örneği ve aynı zamanda hesap verebilirlik bir belediyecilik örneğini inşa etti. Çünkü attığımız her imzanın, aldığımız her kararın bir miras olduğunu, önce Allah’a sonra da milletimize hesap vereceğimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Tüm bu çalışmaları yaparken adaletli olmayı, adaletli davranmayı ilke edindik. Hiçbir küçük hesabın içine girmedik. Bizden öncekilerin yaptığı hiçbir küçük hesaba girmedik. Çünkü biz Gürpınar’ız ve büyük düşünmemiz gerektiğine inanıyoruz ve büyük düşündük. Eksiklerimiz mutlaka vardır. Yapılan işlerde takdir edersiniz ki 50 yılda yapılamayan işleri biz 4 buçuk yıla sığdırmayı başardık. Ülkemizde ve dünyada yaşanan bunca badireye rağmen asla ve asla bahanelerin arkasına sığmadık. Çünkü biz Gürpınar‘da sizlere hizmete talip olurken Gürpınar’ın coğrafi yapısını biliyorduk, Gürpınar’da karşılaşacağımız bütün sorunları bilerek bu işe girdik ve Allah hamdolsun bir gün bile durmadık. 2019 yılında sizlerin helal oyları ile göreve geldikten sonra bu mesuliyetleri taşırken, sorumluluğumuzun bilinci ile aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen Gürpınar ilçesinde, doğup büyüdüğüm ilçede sizlere hemşehri olmaktan da gurur duyduğumu da ifade etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

 

HEDEF EN AZ 500 KONUT”

İlçeye yapılacak konutlara ilişkin konuşan Tanış, “Yeni konutların kararını alırken Gürpınar ilçesinin kadim bir ilçe olduğunu bilerek fakat bir türlü gelişmediğini müşahade ettik. Arkadaşlarımızla bu kararı alırken önce Gürpınar‘ı büyütmemiz gerektiğini, burada memurumuzu, polisimizi, askerimizi, öğretmenimizi tutmamız gerektiğine kanaat getirdik. Bunun önünde iki engel vardı. Biri konut problemiydi. Gürpınar Belediyesinin öz kaynaklarıyla, 126 konutu çok hızlı bir şekilde inşa ettik. Şu an yüzde 90 bitme aşamasındadır. Allah nasip ederse bir ay gibi kısa bir süre sonra yine siz aziz Gürpınarlarla, büyüklerimizle bunun açılışını yapacağız ve Gürpınarların kullanımına sunmuş olacağız. Yaptığımız bin metrekarelik ticari alanlarla yaklaşık 15 iş yerini de inşa ettik ve orada da Gürpınar’a hitap edecek kalite ürünlerin satılmasına müsaade edeceğiz. Şu anda bin konuta ihtiyacı olan Gürpınar’ın, önümüzdeki dönemde Allah nasip ederse Ak Belediyecilikle hangi arkadaşımız olursa olsun, bizim bıraktığınız hedef en az 500 konut ve bunun için paraya ihtiyacımız yok. Çünkü biz akılla iş yapmayı ve beceriyle iş yapmayı biliyoruz, buna da başarmış olduk.” şeklinde konuştu.

 

“DOĞAL GAZ HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Gelmesi adeta hayal olan doğalgazı da ilçeye getirdiklerini belirten Tanış, “Seçim vaadimiz olan doğalgaz ilçemize getirdik. Bugün 4 mahallemizde doğalgaz kullanımı arzını açtık. Kullanamayanlar da 15 gün içinde kullanmaya başlayacaklar. Burada da bir devrimi gerçekleştirmiş olduk. Yine kadim bir beldemiz olan ve binlerce yıllık kültürü olan Hoşap mahallemizde de ‘Ayağa kalk Hoşap altında tarih yatıyor’ şiarıyla bir proje başlattık. Bu proje de de bütün engellemelere rağmen birinci etabımızı bitirdik. 27 iş yeri ve 18 lojmanımız yaklaşık bir yıldır aziz Hoşaplıların kullanımındadır. Tabi bunu yaparken ilçemizin kültürünü unutmadık. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi orada işlemiş oldu. Tabi bunun ikinci etabında kale altı var oranın da kamulaştırma yazıları yazıldı. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl tamamen o metruk yapılar kaldırılacak ve orası hem yürüyüş alanı hem mesire alanı hem de yeşil alana dönüşmüş olacak.” diye konuştu.

 

BÖLGENİN EN KAPSAMLI TEKSTİL FABRİKASINI YAPTIK”

İlçeye istihdam oluşturmak için tekstil fabrikaları kurduklarını belirten Tanış, “Seçim çalışmasında gezerken okey salonlarının dolu olduğunu gördük ama o gün gençlerin ne için burada zaman öldürüyorsunuz sorusunu soramadık. Çünkü alacağımız cevabı biliyorduk. Bu anlamda bölgenin en kapsamlı tekstil fabrikasını yaptık ve şu anda 350 kardeşimiz oradan evine ekmek götürüyor. Hedefimiz nihai olarak 600 kişidir ve bir iş adamımız da bütün resmi işlemlerini imar ve ruhsat işlemlerini bitirdi. Eğer bu sene temel atamasa bile seneye 350 kişilik bir fabrikayı da burada verdiğimiz güven sayesinde inşallah inşa edecektir.” ifadelerini kullandı.

İLÇEMİZE 250 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU KAZANDIRDIK”

İlçeye yapılan spor yatırımlarına da değinen Tanış, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Spor Toto reklam anlaşması neticesinde ilçemize 250 kişilik kapalı Spor salonu Değirmendüzü mahallemize kazandırdık. Bununla birlikte gençlerin vakit geçirebileceği, etüt yapabileceği bir gençlik merkezinin inşa ettik. Önümüzdeki yıl inşallah ikinci katını da atıyoruz çünkü bunun yetmediği gördük. 5 mahallemizde semt sahası inşa ettik, kullanımını açtık ve birinin açılışında da elimi kırdım.” şeklinde konuştu.

2 MİLYON METREKARE PARKE TAŞI DÖŞEDİK”

Bölgede bir rekora imza attıklarını söyleyen Tanış, “2 milyon metrekare parke taşını bitirdik. Şu an 8 mahallemizde daha halen çalışmalarımız devam ediyor. bu demektir ki yıl sonunda 2 milyon metrekarenin üzerine çıkmış olacağız. Bu da bizim seçim vaatlerimizden biriydi. Bütün mahallelerimize ulaşamadık. Gönül isterdi ki bütün mahallelerimizi bitirmiş olalım. İmkânlar ve bizim çabamız bu kadarına yetti. Yapamadığımız mahalle muhtarlarımızdan ve mahallerimizden de özür diliyoruz. Ama Ak Belediyecilik yaptı ve devamını da yine Ak Belediyecilik yapacaktır. Bundan hiç endişeniz olmasın.” ifadelerinde bulundu.

 

Kürsüye gelen AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray da 4 buçuk yıl gibi kısa sürede birbirinden kıymetli eserleri Gürpınar’a kazandırmanın önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Güray, “Kent merkezine sadece 20 km uzaklıktaki bir ilçe merkezinin geçmiş zamanlarda çok daha fazla ileriye taşıyacak hem yapılaşması hem de kentleşmesi hem de sosyoekonomik açıdan kalkınması gerekirken malum hepinizin bildiği sebeplerden ötürü geride kalmışı. Fakat Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış ile birlikte 2019 mart ayında AK Partiyle buluşan Gürpınar adeta çağ atlamaya başladı. Bambaşka bir kulvarda yarışmaya başladı. Bu sebepten ötürü Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış’a ve meclis üyelerine çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise “Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış, Cumhuriyetimizin 100. Yılında hayata geçirdiği 100 eseri bugün bizlere sunması muhteşem bir olaydır. Gerçekten bu başarı sadece burada ekranlarda görünmüyor, sokakta da görünüyor. Sokakta Hayrullah Tanış ile insanların görüşlerine başvurduğunuzda aynı şeyi alıyorsunuz. Belediyelerimiz canla başla uğraşıyor. Biz Gürpınarımızın sokaklarını, mahallelerini gezdik, konut projesini gördük. Hepsi birbirinden kıymetli çalışmalar. Bugün buraya bu hizmetlerin tanıtımı için geldik. Belediye Başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. Bana göre Van’ın 3 tane değil 4 tane metropol ilçesi var. Dördüncü ilçe olan Gürpınar’ın çok yakın bir tarihte böyle olacağına inanıyorum.” dedi.

Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kaynak: Van Olay

Van Haber - Van Haberleri - Van Haberr

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış Hayrullah tanış Akparti Burhan kayatürk Kalıcı Eser 100 Eser Ak belediyecilik Gürpınar belediyesi Van’ın Gürpınar ilçesi Van Haber Van Haberleri Van haberr