Spor Van Projesi'yle Van hayat buluyor…

TAKİP ET

Son Dakika Van Haber… Mehmet Akif Ersoy Lisesinde Van Valiliği tarafından hayata geçirilip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmeye başlanan 'Spor Van Projesi' kapsamında anlamlı etkinlik.

Van Valisi Ozan Balcı’nın direktifleri doğrultusunda başlayan “Spor Van Projesi” kapsamında Mehmet Akif Ersoy Lisesinde kitap okuma etkinliği, fotoğraf sergisi, konser ve halay şenliği düzenlendi. Öğrencilerin eğitimi daha iyi anlamaları ve kitap okuma alışkanlığını arttırmak için şenlik düzenlenen okulda yapılan çalışmalar tam not aldı.

“VAN KÜLTÜR VE SANATLA BİRLEŞİYOR”
Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Abidin Akkuş, “Ara tatile girmemiz sebebiyle, öğrencilerimize Van, kültür, spor etkinlikleri adı altında anlamlı çalışmalar düzenledik. Öğrencilerimiz çok güzel çalışmalar hazırladı, erbane ekibimiz, folklor ekibimiz bununla birlikte 60 kişilik koro ekibimiz var. Bunların yanı sıra resim öğrencilerimizin hazırladıkları resim sergimiz var. ara tatilde öğrencilerimizin mutlu bir şekilde gönderiyoruz. Öğrencilerimizin bu gün ki etkinlikle deşarj edip, ara tatili geçirip, bize mutlu dönmeleri amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimiz güzel işler çıkardı, Van Kültür ve Sanatla birleşiyor, bununla birlikte güzel şeyler ortaya çıkıyor” dedi.

“VAN VALİMİZ BU ANLAMDA ÇOK ANLAMLI BİR ADIMA ATTI”
Okul resim öğretmeni Melek Yıldız, “Bugün Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve milli eğitim müdürlüğümüz bizi ziyaret ettiler. Van Okuyor, Kültür Van Projeleri, Spor Van projeleri için okulumuzda gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri görmek istediler. Van Valimiz bu anlamda çok anlamlı bir adıma attı, bizde bu adımı destekleyici etkinlikler yapmaya devam ediyoruz, öğrencilerimizde kendi yaptıkları resimler ve farklı çalışmalarla katılıyor. Okulumuzda keman, bağlama, gitar, erbane, koro kurslarımız var. Bunun yanında birçok spor dalında çalışmalar yapılıyor, her yıl birçok il ve ilçe bazında ve yaz aylarında Türkiye genelinde ki yarışmalara katılıyoruz ve başarılar elde ediyoruz. Biz bu bayrağı sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz, öğrencilerimizle kitap okuyoruz, her gün beli saatlerde kitap okuma programlarımız oluyor. Bize eşlik eden öğrencilerimize çok teşekkür ederim, sonra bize bu desteği sağlayan Valimize, devletimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Okulda yapılan etkinliklerden dolayı mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler ise, ara tatile girmemizle birlikte okulda öğretmenlerimiz tarafından anlamlı bir çalışma yapıldı. Bugün okulun son günü yarıyıl tatilini bitirip okulumuza geri döneceğiz, bugün farklı etkinlikler yapıldı, bu etkinliklerde çok eğlendik, bu etkinlik nedeniyle okul müdürümüz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdiler.

VAN BASIN

spor kültür Van Haber Van