SP ve Gelecek Partisi 'Su kesintileri' başlığı altında toplanıyor

TAKİP ET

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak yayımladığı basın açıklamasında, bu haftaki gündemlerinin 'Van'da su kesintileri' olduğunu duyurdu.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Van’da kriz haline gelen su kesintileri noktasında bu hafta bir araya gelecek. Konuya dair yapılan açıklamada, 14 Ağustostan itibaren 6 gün boyunca sürecek olan su kesintisinin, aylardan beridir Van’da süren su kesintilerinin üzerine yurttaşlara yapılan yeni bir zulüm olduğunun altı çizildi.

 

 

 

Van’daki su idaresinin uzun süredir yurttaşlara zulmeden kendi başına buyruk bir kuruma dönüştüğüne dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

 

 

 

“En temel ihtiyaç olan suyu fahiş fiyata vatandaşa veren yönetim, yaşam hakkı olan su yüzünden geçtiğimiz yıl birçok vatandaşımızı icraya veren kurum son aylarda il merkezinde bir çok noktada su kesintileri yaparak insanımızı çileden çıkarmıştır. Tüm bunların üzerine haklı bir talep için kuruma müracaat eden seçilmiş muhtara dövmeye gidecek kadar ileriye giden kurum yöneticileri adeta ali kıran baş kesen konumuna dönüşmüştür.”

 

 

 

‘VASKİ’nin insana duyarlılığı tartışmalıdır’

 

VASKİ yönetiminin ne suyun kültüründen ne de suyun yönetiminden haberdar olmadığına dikkat çekilen açıklamada, VASKİ’nin çevreye ve insana duyarlılığı tartışmalı bir kurum olarak açığa çıktığı kaydedildi.

 

 

 

Suya en çok ihtiyaç duyulan yaz ortasında il genelinde 6 gün sürecek olan su kesintisinin kabul edilebilir bir durum olmadığına vurgu yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

 

 

 

 

 

“Van’ın suyu 1,5 milyon nüfusa fazlasıyla yetecek durumdayken VASKİ yönetiminin, beceriksizliği, teknik bilgiden yoksun oluşu kayyum idaresinin sorgulanamaz durumda oluşu keyfi hareket etmelerine sebep olmaktadır. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi İl Başkanlıkları olarak yaptığımız tespitler ışığında biliyoruz ki arızaların giderilmesi için su kesintileri yapılmak zorunda olunduğu durumlarda bir su kesintisi yapıldıktan sonra maksimum 2,5- 3 günde su arızası giderilebilir. Su arızasının aciliyeti yoksa su kesintisi havaların daha serin olacağı ileri bir tarihi ertelenebilir.

 

 

 

Van’da uzun yıllardır devam eden kayyım belediyeciliği her alanda iflas etmiş kurumlarda keyfilik başını alıp gitmiştir. Buradan son bir kez daha Valimizi ilimizde ki bu kötü gidişata son vermek adına VASKİ başta olmak üzere tüm kurumları ve yönetimlerini gözden geçirmeye davet ediyoruz.”

Van Haber - Van Haberr 

Gelecek Saadet Van VASKİ su Van haber