Şevginler Group'tan Van'a büyük yatırım

TAKİP ET

Son Dakika Van Haber… Van'da 1970'de bir toptancı dükkanı ile ilk ticaret hayatına başlayan Şevginler Ailesi; üretimden istihdama, taşımacılıktan ihracata kadar birçok hizmetin yanı sıra şimdi de 40 milyon TL'lik yatırımla kente lisanslı depoculuk sistemini kazandırmak için çalışıyor.

Yaklaşık 50 yıla yakındır Van’da yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yapan Şevginler Group, 4 şirketle 250 kişiyi istihdam ederken, 1000’e yakın noktada ürünlerini bayiler aracılığıyla vatandaşa ulaştırıyor. Şimdiye kadar group bünyesinde 200 kişinin emekli olmasını sağlayarak Van’da bir ilki gerçekleştiren Şevginler Group, yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

Bölgenin en büyük un üretim tesisi
Vanobjektif haber sitesine açıklamalarda bulunan Şevginler Group Yönetim Kurulu Başkanı Celal Şevgin, 1970’de bir toptancı dükkanı ile ilk ticaret hayatına başladıklarını söyleyerek, “Şevginler Ailesi; bu tarihten 5 yıl sonra Şevginler Kollektif Şirketini kurarak kısa sürede Van bölgesi ve civar şehirlerde gıda toptancılığında büyük bir potansiyele ulaştı. 1987 yılında bölgedeki hayvancılık ihtiyacı göz önünde bulunduran Şevginler, yem fabrikasını da kurarak sanayiciliğe ilk adımı attı. İlerleyen süreçte yem fabrikasından sonra 1990 yılında 180 ton/gün kapasiteli un ve irmik fabrikasını kurmuş ve üretimini kısa sürede 430 ton/gün kapasitesine ulaştırarak bölgenin en büyük un üretim tesisi olmayı başarmış” dedi.

Yurt dışına ihracat
Daha sonra Irak, Kıbrıs, Libya, İran ve Gürcistan gibi ülkelere ihracat yaptıklarını ifade eden Celal Şevgin, “Şevginler yurt içinde olduğu kadar yurt dışı pazarında da ürünleri tercih edilen güvenli bir marka haline geldi. Yurdun çeşitli bölgelerinde bulunan TMO depolarından ve Kanada, Avustralya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna ve AB gibi çeşitli buğday üreticisi ülkelerden buğday ithalatı yaptık. 2012 yılında Van OSB’de 90 ton/gün kapasiteli şeker fabrikasını kurarak, hijyenik ve tam otomatik makinelerle üretime devam ettik. Aynı yıllar içerisinde 90 ton/gün kapasiteli bakliyat ve tuz fabrikasını kurarak, üretimine hızla devam ettik. 2014 yılında Ankara’da 50 ton küp şeker, 100 ton toz şeker, 10 ton sargılı küp şeker kapasitesiyle faaliyetlerimize bir yenisini daha ekledik” diye konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI


“Önceliğimiz ülkemiz istihdamına katkı sağlamaktır”
“Tüm başarılarımızı kaliteye ve insana duyduğumuz saygıya borçluyuz” diyen Şevgin, şöyle devam etti: “2021 yılında 240 ton/gün kapasiteli ŞVG Yem, Tuşba Yem markasıyla ikinci bir yem fabrikası kurarak faaliyetlerine tüm hızla devam ediyor. Aynı zamanda Şevginler Group, Şevginler Lojistik Firmasıyla ülkemiz lojistiğine büyük bir destek vermektedir. Önceliğimiz her zaman ülkemiz istihdamına katkı sağlamaktır ve olmaya devam edecektir. Tüm başarılarımızı kaliteye ve insana duyduğumuz saygıya borçluyuz.”

40 milyon TL’lik yatırım
Faaliyet alanları hakkında da bilgiler veren Celal Şevgin, “Şevginler Group olarak; un ve irmik üretim tesisi, yem üretim tesisi, şeker üretim tesisi, bakliyat üretim tesisi, tuz üretim tesisi, yurt içi ve uluslararası taşımacılık ve lisanslı depoculuk hizmeti veriyoruz. Şimdi 4 şirkette 250 kişi istihdam ediyoruz. Yatırım ve üretim yapmak, Van’a ve bölgemize borcumuzdur. Gelecek yıllarda yatırıma devam, kaliteli üretime devam diyoruz. 2023 yılındaki hedefimiz ise kentimize lisanslı depoculuk sistemini kazandırmaktır. Yatırım bedeli 40 milyon TL olan bu hizmetle birlikte ülkemizin istihdamına da katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

şevginler yatırım Van Vanhaberr Sondakika van Vanhaberleri