Özay İlhan: Van Mall projesiyle 1 milyar dolar heba oldu

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, projelerin havada uçuştuğunu belirterek; "Van Mall projesiyle en az 1 milyar dolar heba olmuştur." dedi.

 

 

 

 

Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan; 14 yıl önce yapımına başlanan önce Van Park AVM, daha sonra Van CİTY, yeni adıyla Van MALL AVM'in projesinde en az 1 milyar doların heba olduğunu belirtti.

 

VAN MALL PROJESİYLE EN AZ 1 MİLYAR DOLAR HEBA OLDU

Özay İlhan yaptığı açıklamada: "Yerel seçim sürecinin içinde bulunduğumuz şu günlerde her türlü proje havada uçuşmakta. Oysa ki son 20 yıldır şehrimizi yönetenler belediyecilik adına elle tutulur ciddi bir iş yapmadıkları gibi yaptıkları işler de israf olarak kayda geçmiştir.

 

Bugün basın açıklaması gerçekleştirdiğimiz Van’ın en kıymetli caddesi üzerinde bulunan ve Van Park AVM daha sonra Van CİTY yeni adıyla Van MALL AVM özel idare binasının yerinde 14 yıl önce yapılmaya başlamış.

 

Yapılması yıllar sürmüş yapıldıktan sonra açılması işletilememesi kapanması el değiştirmesi gibi sürekli bir sorun olarak durmuştur.

En son 5 Ocak 2023 yılında bir toplantı yapıldı ve Mart 2023 yılında faaliyete geçeceği söylendi. Van’da her işte olduğu gibi Van Mall AVM’de geldiğimiz noktada her gün çeşitli hikayelerle ertelenen işler arasında yerini almıştır.

 

Van Mall avm bugün şehrimizin en kıymetli lokasyonunda bir ucube yapıt olarak durmaktadır. Van Mall projesiyle en az 1 milyar dolar heba olmuştur." dedi. 

 

"HER GÜN MİLLETİ YEDİRİP İÇİRİP OY ALMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"

"Van’ın son 20 yılını yaptıkları saçma sapan işlerle heba edenler şimdilerde milletin parasıyla şehrin dört bir yanını billboardlarla donatmış" diyen İlhan; " Yine üzerinde bulunduğumuz Kent Meydanı. Van Belediyesinin yerinde yapılmış 11 yıldır en değerli alanlarımızın israfına sebep olmuştur. Kent Meydanı için tarihi kimliğe sahip Van müzesi yıkılmıştır. Yapılan meydan ben yaptım oldu mantığıyla yapılmıştır. Oysaki altı otopark olarak yapılıp doğru bir planlamayla şehrimize kazandırılabilirdi.

 

Van’ın son 20 yılını yaptıkları saçma sapan işlerle heba edenler şimdilerde milletin parasıyla şehrin dört bir yanını billboardlarla donatmış Uygulama Oteli'nde her gün milleti yedirip içirip oy alma derdine düşmüştür.

Özay İlhan basın açıklaması Van mall Van Haber