Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu kongreye gidiyor

TAKİP ET

Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Ayhan Kahraman Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanlığı kongresinin 17 Aralık cumartesi günü saat: 11: 00 da olacağını söyledi.

Federasyon çalışmaları hakkında Vanhaberr.com haber sitesine konuşan Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Ayhan Kahraman, “Bizim dernek ve federasyonumuz başkanlığımız korucularımızın özlük haklarında iyileştirme yapmak korucularımızın sosyal ve etkinlik alanında daha iyi bir şekilde yaşayabilecekleri özlük haklarını almak. Dernek ve federasyonumuz kurulduktan bu yana emekli olan korucularımızın maaşlarını yüzde 70 zamlanmasını sağladık. Geçici koy korucusu ibaresi kaldırıp güvenlik korucusu ibaresi haline getirildi. İçişleri bakanlığı bünyesinde ilk defa korucu daire başkanlığı kuruldu.  Uzun namlu görev silahlarını şehir dışına taşıma getirildi” dedi. 


İLK DEFA TÜRKİYE’DE VAN’DA OLAN ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ MİSAFİRHANEMİZ VAR


Kahraman, “STK’ları yapıldı güvenlik korucularımız özel hastanelerde üniversitelerde sevk zinciri olmadan gitme imkânı getirildi. İlk defa emekli 25 bin emekli olan güvenlik korucularımızın yerine çocuğu, çocuğu yoksa kardeşlerine 1 kişi emekli olan korucularımızın yerine alındı.  Bütün korucularımıza kimlik kartı verildi. Görevden dolayı mahkemelik olan korucularımıza federasyonumuz korucularımıza avukat temin ediyoruz Korucularımız şuan Türkiye’de 5 bine yakın lise mezunu 27 yaş olan kişiler koruculuktan uzman çavuşluğa geçişi yapıldı. Van’da 5800 güvenlik korucumuz mevcut bu korucularımızda görevlerini laikiyle yerine getiriyorlar. İlk defa Türkiye’de Van’da olan şehit ve gazi aileleri misafirhanemiz var. Bu misafirhanemizde askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız ve şehit yakınlarımız onun dışında kamu personelimiz de yararlanıyor.  Misafirhanemiz şehit ve gazi ailelerimiz ücretsiz yararlanıyor. Kamu personeli de cüzi bir miktar vererek yararlanıyor. Herkese açık bir misafirhane hem bütçeye uygun temiz güvenli bir misafirhane. Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanlığı kongremizde 17 Aralık cumartesi günü saat: 11: 00 da olacaktır” diye konuştu.

Van Haberr - Özel Haber

Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Ayhan Kahraman Ayhan Kahraman Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Van Haberr Özel Haber Van Haberr Özel Haber TÜRKİYE Van Vanhaberr.com