GÖREV YAPAN "DİN GÖREVLİLERİ" BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

TAKİP ET

MİL DİYANET SEN GENEL BAŞKANI GÜL, DİN GÖREVLİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

 

 

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil Diyanet Sen) genel başkanı Celalettin Gül, Van ilinde bulunan din görevlileri ile birlikte yemekli toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya dua ile başlayan Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil Diyanet Sen) genel başkanı Celalettin Gül, Tubittum medya gurubuna yaptığı açıklamaya göre;"

MİL Diyanet Sen, MİLSEN Konfederasyonu'na bağlı dokuz sendikadan bir tanesidir. Ankara'da başkanlığımızda dış ilişkiler biriminde çalışıyorum. Bugün de Van'da güzel bir toplantıya iştirak etmek için iki gündür Van'dayız. sendikamız, Van'da son iki ayda büyük bir atağa geçti. Çok muazzam bir teveccüh ve ilgi var. Dolayısıyla ben bizlere destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum."

VAN'DA GÖREV YAPAN "DİN GÖREVLİLERİ" BULUŞMASI

Her ilçedeki görev yapan kardeşlerimiz de burada ve biz bunu bütün illerimizde din görevlileri buluşması adı altında yapmaya gayret gösteriyoruz.

Türkiye ve Van ilinde İslami noktada hangi durumda olduğunu öğrenebilmek. Sonuçta sendikasınız. Tabii hocalarımızın istekleri vardır. Şöyle söyleyeyim: Biz öncelikle önce ahlak ve maneviyat eksenli çalışmalar yürütüyoruz. Zaten logomuzun altında da önce ahlak ve maneviyat yazıyor. Niye bunu söylüyorum? Bizim ülkemizde yaşanan bir manevi tahribat var. Kendi isimlendirmemizle, manevi tahribat yaşıyoruz."

"LGBT DERNEKLERİYLE ÜÇ YILDAN BERİDİR MÜCADELE EDİYORUZ"

Dolayısıyla biz, Mil Diyanet Sen olarak; bir İstanbul Sözleşmesi'ne en ciddi anlamda karşı çıkmış ve bunun iptalini sağlamak için gayret göstermiş bir sendika olduk. İkincisi ülkemizde yaklaşık yirmi iki tane resmi ama ondan daha fazla gayri resmi LGBT dernekleri var. Bu LGBT dernekleriyle üç yıldan beridir bizle mücadele ediyoruz. Bu derneklerin kapatılması için İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya iki defa dilekçe vermiş bir sendikayız ve tek sendikayız. Bu da yetmez. Bugünlerin çok klasik gündem maddesi olduğu için söylüyorum. Bugün de çok gündem. Dün de Sayın Bakan Derya Yanık Hanımefendi açıklama yaptı. Biz 6284 sayılı yasanın iptal edilmesini özellikle talep ediyoruz. Çünkü kadının beyanının esas alındığı bu yasa ve süresiz nafakayı da içeren aile yapımıza hiçbir şekilde uymayan bu yasanın iptal edilmesini kısmi olarak değişiklik yapılmasını değil, tamamen değiştirilmesinden yanayız. Çünkü bu sözleşme daha doğrusu bu 6284 İstanbul Sözleşmesi'nin aslında besleyen bir damar idi. Altyapısıydı, ardiyesiydi. Siz sözleşmeden çekilip de onu esas barındıran 6284 ortada bırakırsanız, sözleşmeden çekilmeniz bir mantığı kalmıyor. Dolayısıyla dün Sayın hanımefendinin yapmış olduğu açıklamaya biz de cevap verdik. "Biz bunu tartışma açmayız" asla demişlerdi. Ben de demiştim ki kutsiyet atfetmeyiniz. Sonuçta bu bir kutsal metin değil. Aziz milletimiz ne istiyorsa ona göre hareket edeceğiz. Kendilerine dedik."

VAN ZİYARETLERİMİZ

Az önce de ifade ettiğin gibi Sendikamıza karşı arkadaşlarımızın bize ciddi bir teveccühü oldu. Sendikamızın açılımı manevi, ilke, liyakatli. Bu da çok önemli. Türkiye'deki üç önemli Probleme dikkat çekmek amacıyla bu isimlendirmeyi yaptık. Dünden beri özellikle merkez ilçe müftülüklerini daha sonra il müftümüzü ve müftülük personelini bugün de Tuşba ilçe müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu toplantıya iştirak ettik. Şimdi de kardeşlerimize burada bir yemeklik toplantı yaptık. En kısa zamanda Van'da yetkiyi alacağımıza inanıyoruz. Şu anda Van ilinde temsilcimiz olan Hüseyin Altınok kardeşimiz bu görevi ifa ediyor... Ona vekaletten yine Raif Elitaş kardeşimiz var. Hemen hemen tüm ilçelerde de teşkilatları kurduk. Şu an arkadaşlarımız tek tek çalışmalarına devam ediyorlar..."dedi.

 

MİL DİYANET SEN VAN İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTIOK, İNŞALLAH 400 KİŞİYE ULAŞACAĞIZ

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil Diyanet Sen) Van il başkanı Hüseyin Altıok,"İl Başkanı olarak yaklaşık bir buçuk aydır bana görev tebliğ edildi. 2007 yılından bu yana sendika faaliyetler içerisinde yer alıyorum. Özellikle bu sendikayı tercih etmemin temel sebebi, milin açılımda manevi ilkeli ve liyakatli bir sendikan olmasıdır. Aynı zamanda mal mülk yani Türkiye'nin bugün en büyük gündemlerinden biri ise; maneviyatın gerçekten gün geçtikçe tahrip edilmesinden dolayı genel başkanımız da sizinle yaptığı görüşmede zaten bunları dillendirmişti. Biz de bu konuda öncelikle bu manevi tahribatın giderilmesi için Türkiye'nin her yerinde, 81 il, 957 ilçenin her köyünden, mezrasında, mahallesinde görev alan biz din görevlileri olarak, bu manevi tahribatla mücadele etmek konusunda büyük bir çaba sarf ediyor. Tek kanal memur imamlardır. Bunlar da gerek manevi gerek de yeri geldiği zaman köylerde ihtiyar heyetlere yardım ederek, milletin derdine derman olabilmek için büyük çaba sarf ediyor. Sendika olarak; biz de burada yani 2019'da kurulmuş bu bir sendikayız. Türkiye'nin şu an yirmi iki sendika içerisinde üçüncü sırada yer almaktadır. Amacımız; Biz bu konuda gerçekten gerek meslektaşlarımızın din gönüllüsü hocalarımızın özlük haklarını iyileştirmesi konusunda, eskilerin giderilmesi konusunda ve bu son dönemde özellikle gerek dernek başkanlarının imam arkadaşlarımıza göstermiş oldukları büyük sıkıntılar... Bunları gidermek konusunda gerek muhtarların belli bir yerden sonra imam arkadaşlara bir amirlik kazanmaları konusunda, bu sıkıntıları dillendirip gidermek konusunda el birliğiyle bu işleri yapmaktayız. 

Bir gün bir 70'e yakın bir katılım söz konusu bizde. Tabii bunun da katılım sağlayanlar din görevlilerimizdir. İnşallah bu sayı artacaktır. En kısa zamanda Van'da şubeleşme yoluna giriyoruz. Dört yüz sayısına ulaştığımız zaman bir şube söz konusu olacak. Biz de elimizden gelenini din gönüllüsü hocalarımız için yapıyoruz. Onlara layık olabilmek için onların dertlerine derman olabilmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Rabbim bizi bu arkadaşımıza karşı mahcup etmez."dedi.

 

Haber: Van Gazetesi Haber - Hikmetullah Yetkin

Fotoğraf: vaninkalbi.com - Şirvan Çılgın