Fizik Tedavi Merkezi hizmete devam ediyor

TAKİP ET

Sağlık Bilimleri Üniversitesi SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Bağlı İpekyolu ek hizmet binasında faaliyet gösteren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesinin yeni alanlarıyla hizmetinde üst düzeyde olduğu bilgisi verildi.

Fizik tedavi merkezi, çeşitli nedenlerle fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan kişilerin hızlı ve güvenli bir şekilde iyileşmelerine yardımcı olmak, hareket kabiliyeti ve yaşam kalitelerini artırmak açısından büyük önem taşıyor. Ancak fizik tedavi doktor, hasta, sağlık profesyoneli, bakıcı, toplum ve aile arasındaki etkileşim düzeyine bağlı olarak başarı oranını gözler önüne seriyor.

Fizik tedavi ve ergoterapi bölümlerinden oluşan merkezde hastalara psikolojik destek hizmeti de veriliyor.
Merkez ayrıca ihtiyaç sahibi hastalara tekerlekli sandalye, koltuk değneği veya yürüteç tesisatı sağlayarak hastalara destek oluyor.

Yeni yeriyle Merkezde sunulan tedavi hizmetleri birkaç aşamadan oluşuyor. Geçirdiği bir kaza sonrası boyun omurları kırılan Atilla merkeze geldiğinde boyundan aşağı felçli durumda olduğu fizik tedavi rehabilitasyon merkezi'nde gösterilen ilgiden ve yapılan hizmetlerden dolayı. Boyun dahil vücudunu hareketlerinden dolayı eski sağlığına kavuştuğu belirtildi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin fiziki imkânları ile oldukça kaliteli bir merkez olduğunu belirten SBÜ.Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Remzi Sarıkaya,“Burada halkımıza kaliteli bir hizmet vermemiz gerekiyor. Merkezimizde fizik tedavi adına en modern uygulamalar yapılmaktadır. Şimdiden çok sayıda vatandaşımıza hizmet ediyor. Buradaki insanlarımızın yüzlerindeki mutluluk ifadesi doğru işlerin yapıldığının göstergesidir. Rehabilitasyon merkezinin yapımında emeği geçenlere ve burada vatandaşlarımıza hizmet veren herkese çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

Bölgede tek olma özelliğini taşıyan ve en son teknolojik donanımla hizmet veren  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde, fizik tedavi ve kür merkezi, spor ve egzersiz odaları ile hizmet verilmektedir.
Van’da ilk defa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Ergoterapi hizmeti de vererek, sağlık ve tedavi merkezi haline getirilen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bu özelliği ile de büyük ilgi görüyor.
Ergoterapi diğer adıyla iş, uğraşı ve aktivite edindirilerek yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan terapi ve rehabilitasyon programıdır. Ergoterapi’nin temel amacı; Felçli hastaların yemek yeme, giyinme, saç tarama gibi günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamak, kişinin ruhsal, fiziksel, duygusal ve bilişsel yönlerini dikkate alır. Engelli bireyin işe yönlendirilmesini, mesleki eğitim almasını, işyerlerinde daha başarılı olmaları amaçlanmaktadır. Denildi

 Van Haber

Van Haber Fizik tedavi merkezi Van