Deprem uzmanı Ahmet Ercan Van'a geliyor

TAKİP ET

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, TÜGYAP tarafından 4-5 Kasım'da düzenlenecek olan '1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı'na katılmak üzere Van'a geliyor.

Cumartesi ve Pazar gününü Van'da geçirecek olan Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, '1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı' kapsamında önemli bilgiler aktaracak. Cumartesi günü düzenlenecek olan ve Pazar günü de devam edecek olan '1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı'na kapmasında kente gelecek olan Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van depremi, gelecek depremler ve alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirmelerde bulunacak. Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu ev sahipliğinde 4-5 Kasım tarihleri arasında Edremit Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilecek olan '1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı'nın verimli geçmesi bekleniyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, belediyeler, VEDAŞ, AKSA ve GSM operatör şirketlerinin desteğiyle düzenlenecek olan '1. Uluslararası Deprem Bilinci, İmar ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı'nda Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgedeki fay hatları ve gelecek depremler hakkında önemli bilgiler aktarması bekleniyor. Van'da düzenlenecek olan çalıştay kapsamında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Van Edremit'te deprem çalıştayında 10.30'da Van depremi ile gelecek deprem, önlemler konusunda konuşacağım" dedi. Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu ve sahipliğinde düzenlenecek olan çalıştay kapsamında son hazırlıklar yapılıyor.

PROF. DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN KİMDİR?

Ercan, 15 Mart 1948'de Aydın Nazilli'de doğdu. Selânik kökenlidir. 1960'ta başladığı Nazilli Ortaokulu'nu 1963'te bitirdi. 1966'da Nazilli Lisesi'nden mezun oldu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a gitti. 1970'te İstanbul Üniversitesi Jeofizik-Jeoloji bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 1970'te ABD'de Kaliforniya Stanford Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans-master eğitimini, 1973'te tamamlayarak mezun oldu. 1975'te Colorado School of Mines'da doktora eğitimini tamamladı. 1980'de ise Massachusetts Institute of Technology'de post doktora uzmanlığını tamamladı. 1975'ten günümüze İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği'nde, 2011'den beri Maltepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyeliği yapmaktadır. 17 kitabı, 420 bilimsel yayını ve Türkiye sorunlarına yönelik 905 araştırma tasarımı vardır.  KAYNAK: VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ
 

Van Haber - Van Haberleri - Van Haberr

Ahmet Ercan van çalıştay Van Haber