Bozkurt, seçimin yenilenmesine gerek yok!

TAKİP ET

Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt yeninden birinci grupta seçime gidecek Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO)ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kentte ki seçimle ilgili son süreçle açıklamalarda bulunan Bozkurt, “22 Ekimde yapılan Van TSO seçimleri mahkemelik oldu. Şu anda hukuksal süreç devam ediyor. Bu yüzden yeni seçilen herhangi bir meclis üyesi yok. Olmadığı içinde istifa etmeleri de söz konusu olamaz, Eski yönetimde şu anda görevine devam ediyor. 22 Ekim seçimlerinde Beyaz Liste 10, Mavi Liste ise 9 grup çıkarmıştı. Diğer Listeler grup çıkaramamıştı” dedi.

Seçimin tekrar yenilenmemesi gerektiğini kaydeden Bozkurt, “YSK’ya yapılan itirazlar sonucunda Beyaz Listenin aldığı 1. grupta seçimler iptal edildi. Yenilenmesi içinde 17 Aralıkta sandık başına gidilecek. 6 Listeden oluşan yarışta 2 grup finale kaldı. Finale kalan kalmayan tüm gruplar “Van TSO seçimlerine şaibe karıştı seçimler yenilemeli” diyor. Bana kalırsa yenilenmesine hiç gerek yok! Ama eğer çok istiyorlarsa, mevzubahis koltuktan öte memleket meselesi ise Özelikle finale kalan 2 grup kamuoyunun önüne çıkıp ‘17 Aralık seçimlerini hangimiz kazanırsak kazanalım, Van TSO’un zedelenen itibarını kurtarmak için tüm meclis üyelerimizle birlikte istifa edip yeni bir seçime gideceğiz.’ Desinler” diye konuştu. Van Basın Özel

Van TSO Bozkurt VOSİAD Şemsettin Bozkurt Van Vanhaberr Van Basın van