AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kesinleşti

TAKİP ET

Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 48 ilin belediye başkan adayını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdulahat Arvas'ı Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 27. Dönem Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ı belirledi.

AK Parti'de heyecanla beklenen ikinci aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. ATO Kongre Merkezi’nde başlayan toplantıda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Van, Ankara ve İzmir’in de olduğu 17’si büyükşehir toplamda 48 belediye başkan adayını daha duyurdu. AK Parti, 7 şehirde aday çıkarmayarak Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin adayını destekleyecek.

Abdulahat Arvas Kimdir?

Abdulahat Arvas, 27 Ekim 1969 tarihinde Erciş'te doğdu. Kendisinin baba adı Cebrail, anne adı ise Medine'dir. Eğitim hayatına Van İmam Hatip Lisesi'nde başlayan Abdulahat Arvas, mezuniyetinin ardından Arapça ve Kur'an ilimleri konusunda medrese eğitimi aldı. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğrenimine devam etmektedir.

Abdulahat Arvas, iş dünyasında da etkin bir rol oynamaktadır. Sanayici ve işadamı olarak tanınan Arvas, üretim tesislerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde sürdürmektedir.

Sivil toplum kuruluşlarında da aktif bir şekilde görev almış olan Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Siyasi kariyerinde ise Abdulahat Arvas, 27. Dönem milletvekili seçimlerinde AK Parti'den Van milletvekili olarak Meclis'e girmiştir.

Abdulahat Arvas'ın kişisel özellikleri arasında çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilgisine sahip olması ve evli biri dört çocuk babası olması yer almaktadır.

Sonuç olarak, Abdulahat Arvas, hem iş dünyasında hem de siyasette önemli bir rol oynayan bir isimdir. Kendisi, Van milletvekili olarak görev yaparken aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Van Haber - Van Haberleri 

Abdulahat Arvas Van Büyükşehir Belediye Başkan aday Cumhurbaşkanı Erdoğan Van Haberleri Van Haber