AK PARTİ İPEKYOLU İLÇE BAŞKANLIĞI'NDA YENİ YÖNETİM

TAKİP ET

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı'nın teşkilat tanıtım toplantısı gerçekleştirilen programla yapıldı. Teşkilat Tanıtım Toplantısı'nda konuşan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, başta İpekyolu olmak üzere büyükşehiri yeniden Ak Parti ile kazanmak için seferberlik ruhu ile çalıştıklarını söyledi. Sahada güzel bir havanın olduğunu söyleyen Kuşan, 'Bugün itibariyle İpekyolu Belediyesi'nin AK Parti'ye hayırlı olmasını diliyorum. Bugünden kazandığımızı ilan ediyorum' dedi.

İpekyolu İlçe Başkanı Etem Görgülü’nün istifasından sonra 10 Ağustos 2023 tarihinde AK Parti’nin İpekyolu İlçe Başkanı olarak atanan Yavuz Kuşan, ilçe yönetimini belirledi. AK Parti Genel Merkezine sunulan yönetim kurulu listesi parti merkezinden de onay aldı. Elite World Otel'de gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, AK Parti önceki dönem Milletvekili Abdullahat Arvas, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, AK Parti eski il başkanlarından Vesim Yaviç, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çohaz, kanaat önderleri ve partililer katıldı.

KUŞAN: “GAZZE’DE İNSANLIK ADETA KIRILIYOR”

İlk olarak kürsüye çıkan ve salondakilere hitap eden AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, Filistin’de yaşanan insanlık dramına değinerek, “Son birkaç haftadır İsrail’in mazlum Filistin halkına, Gazze kentine yaşattığı, reva gördüğü acı olaylar varken kendi derdimizi ve kendimizi ne kadar iyi konuşabiliriz bilmem. Terörist İsrail’in kadın, çocuk demeden mazlumları bombalamasının üzerinden iki haftadan fazla bir zaman geçti. Gazze’de insanlık ölüyor, Gazze’de çocuklar ölüyor, Gazze’de bizler ölüyoruz ama izlemekten öteye geçemiyor, kardeşlerimizin acısını hafifletmek için sadece dualar ediyor, kalben buğuz etmekten öteye geçemiyoruz. İnanın bu buluşmayı burada düzenlemek, sizin karşınıza gelebilmek için çok zorlandım. İnsanlık Gazze’de adeta kırılırken, katledilirken, minik bedenler kalleşler tarafından paramparça edilirken bizlerin bu buluşmayı gerçekleştirmesi kolay olmadı. Lakin Yüce Rabbimizin adaletine güveniyoruz. İsrail’in mazlumların beddualarıyla alaşağı olacağına inanıyor, Allah’ın gazabını bu alçak İsrail'in üzerine yağdıracağı konusunda ümit varız. Her ne kadar Müslüman devletlerin yöneticileri Müslüman halkların gösterdiği cesareti ve duyarlılığı göstermiyor olsa da liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ortaya konulan iradenin ve duruşun bu zulmü durduracağına eminiz. Katil İsrail’in yerle yeksan edilmesini görmeyi umut ediyor, dualarınızla mazlumların kalben yanında durmanızı rica ediyorum” dedi.

KUŞAN: “GÖVDEMİ TAŞIN ALTINA KOYDUM, VAR GÜCÜMLE MÜCADELE ETTİM”

Hiçbir zaman riyakarlık, ahlaksızlık ve boş siyaset yapmadığını belirten Kuşan, “Şimdi derdimizi kuşanmanın vaktidir deyip davamız için ikinci kez yola çıkmamızın üzerinden iki aydan fazla bir zaman geçti. Bakın başkanlık, liderlik, koltuk demiyorum. Bir derdi kuşandığımızdan söz ediyor, bir dava uğruna yola çıktığımızdan söz ediyorum. Karşınızda siyaset yapmayacak, gönülden konuşacak ve samimi bir şekilde sizlere hitap edeceğim. Zira yapmacık siyaset yapmaya ne zamanımız var ne de ihtiyacımız. İlk gençlik yıllarımdan bu yana içerisinde bulunduğum AK Parti’nin kutlu davasının yeni bir mensubu değilim. Bu Van’ın kalbi olan İpekyolu ilçesindeki ikinci başkanlığım. Hatırlarsınız, AK Parti’nin kurucu başkanı olmuş, İpekyolu ilçesinin ilk seçimlerine girdiği dönemlerde bugün çoğunluğu burada olan yol arkadaşlarımla mücadele etmiş, Van’da AK Parti’nin umutlu yarınlara zemin hazırlaması için mücadele etmiştim. Zaman zaman dönüp bakıyor, geçtiğimiz yılları şöyle bir gözümün önünden geçiriyorum. Samimiyet ile söylemekten hiç beis duymuyorum ki, ne ilk başkanlığım döneminde ne de sonrasında hiçbir zaman riyakarlık, ahlaksızlık ve boş siyaset yapmadım. Gerek yerel seçimlerde gerek genel seçimlerde kardeşlerim, yol arkadaşlarım ve ailem ile birlikte gövdemi taşın altına koydum, var gücümle mücadele ettim. Bugün aynı mücadeleyi daha büyük bir aşk, şevk ve mücadele ile sürdürüyorum. İki ayı aşkın bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanımız, Van Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, parti genel merkezimiz ve Van’da siyaset yapan ve bize güvenen insanlarımızın da desteği ile yeniden Van’ın en büyük, en önemli ilçesinde bir sorumluluğa layık görüldüm” diye konuştu.

KUŞAN: “EKİP RUHU OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK”

İpekyolu İlçe Başkanlığı’na atandıktan sonra bıraktıkları yerden devam ettiklerini söyleyen Başkan Kuşan, “Görevi alır almaz, hemen bıraktığımız yerden devam ettik. Yol arkadaşlarımla birlikte işin en temelinden başladım. Muhtarlarımızla, mahalle temsilcilerimizle, halkımızla buluşmalar gerçekleştirdik. Hem işin merkezinde bulunan kıymetli isimlerle buluşma hem de bir siyaset muhasebesi yapmaya çalıştım. Tüm bunların neticesinde 2024 yılı mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde bizi zafere taşıyacak bir ekip, bir yol arkadaşlığı, bir ekip ruhu da oluşturmaya çalıştık. Bugün bunun ilanı için karşınızdayız. Derdimizi kuşandık, hazırlıklarımız yaptık, ekiplerimizi kurduk, hedefimizi belirledik. Mart 2024’de Van’ın kalbini kazanmakla kalmayıp, Van’a yıllar sonra aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’ni de kazandıracak çalışmaları yapacak çekirdek ekip bugün burada sizlerin arasında, bizlerle beraber bulunan dostlarımızdan oluşuyor. 2024 seçimlerinde Van’ın yeniden AK Parti belediyeciliği ile buluşmaya ihtiyacı olduğunu anlatmama gerek var mı bilmiyorum? Bu şehri birlikte paylaşıyor, yaşanan sıkıntıları biliyor ve Ak Parti eliyle yönetilen büyükşehirler ile aramızdaki uçurumların büyüklüğünü gözlemliyoruz. Birilerinin her kazandığında ileri taşımak yerine daha çok geriye çektiği, şehirleri adeta uçuran Ak belediyecilikten geri bıraktığı Van’da tartışmasız ve çok net bir şekilde gerçek manada bir AK Parti belediyeciliğinin başlaması gerektiği muhakkaktır” ifadelerini kullandı.

KUŞAN: “EKİP OLARAK SAHAYA İNDİĞİMİZİ İLAN ETMEK ÜZERE BURADAYIZ”

Kentin uzun yıllardır konuşulan, tartışılan ve çözülmeyen sorunlarının yanında çok büyük hayalleri olduğunu belirten Başkan Kuşan, “Bu hayallerin gerçekleşmesi için bizler en ideal ekibi kurmak için geceli gündüzlü çalışıyor, başta İpekyolu olmak üzere büyükşehiri yeniden Ak Parti ile kazanmak için adeta seferberlik ruhu ile çalışıyoruz. Ama bunun için en çok ihtiyacımız olan şey yine sizlerin duanız, desteğiniz. Bizim İpekyolu’nu ilk kez AK Parti ile buluşturacak Mart 2024 seçimlerinde sizlerle birlikte ailenizin, komşularınızın, mahallelinizin desteğine de ihtiyacımız var. Bizler kadar sizlerin de bu kentin mahrum kaldığı hizmetleri, yaşadığı olumsuzlukları ve bizlere ilham olacak işleri anlatmanız gerekiyor. Bugün bir ekip olarak karşınıza çıkıp makamlara oturduğumuzu ilan etmeye değil tüm ekip olarak sahaya indiğimizi ilan etmek üzere buradayız. Bugün Ak Parti ilçe teşkilatımızın vefakar dava arkadaşlarını, neferlerini duyuracağız. Her biri birbirinden kıymetli, her biri davaya katmak üzere hazır, liyakat ve ehliyet sahibi siyasetçilerden oluşan yol arkadaşlarım buradalar. İpekyolu’nu onlara, onları da sizlere emanet etmek için buradayız. Sizlerin huzurunda, hepinizin şahitliğinde bir büyük emaneti bir kez daha aldığımızı, bu emaneti hakkıyla yönetecek şehr-ül eminlere vermek için çalışacağımızı ve İpekyolu’nu AK Parti belediyesi olarak kazanacağımıza söz veriyor, duanızı istiyoruz. Sahada çok olumlu bir hava var. Herkese tek tek gidiyoruz. Bugün itibariyle İpekyolu Belediyesi’nin AK Parti’ye hayırlı olmasını diliyorum. Bugünden kazandığımızı ilan ediyorum” dedi.

ÇALIM: “HER KESİMİ KUCAKLAMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, İpekyolu ilçesinin 2024 yerel seçimlerine hazır olduğunu belirterek, “İlçe başkanımız güzel konuşmasıyla bizim heyecanımızı arttırdı. Göreve başladıktan sonra ilçenin her noktasında çalışmalar yaptı. Çalışmalarını yakından takip ediyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Biz iktidar olabiliriz, hükümet olabiliriz ama hiçbir zaman Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dikleşmeyeceğiz, dik duracağız. Her kesimi kucaklamak mecburiyetindeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olmazsak, hiçbir zaman muvaffak olamayız. Ben değil, biz olacağız. Eğer benlik olursa, muvaffaklığımız mümkün olmaz. Bizim de hatalarımız var. Kendimizi de eleştirelim. Bazen dönüp arkamıza bakalım. İpekyolu ilçesinin 2024 yılına hazır olduğunu görüyorum. İl teşkilatı olarak her zaman ilçe başkanımızın yanındayız. İlçe başkanlarımızın yanında durmak mecburiyetindeyiz. Çalışmalarımızı beraber sürdüreceğiz. Van için ne gerekiyorsa el birliği ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2024 yerel seçimlerinde Van’ın kalbi olan İpekyolu’nu da alacağız” ifadelerini kullandı. Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti önceki dönem Milletvekili Abdullahat Arvas, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından tanıtım toplantısı sona erdi. Yavuz Kuşan başkanlığındaki AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı yönetim kurulu, Akın Dinçer, Abdullnasır Yesrip Şamiloğlu, Ahmet İzci, Abdurrahim Seven, Ayhan Bayram, Ayşen Altaylı, Azim Tatar, Aziz Yalçın, Behrem Öğmen, Burak Gültepe, Cahit Aydın, Canan Özdeş, Cebrail Duman, Emin Temur, Emre Erkan, Fahrettin Handil, Gülcan Çomak, Gürgün Kent, Gürsel Dalgın, Hanife Tinçay, Hamit Gökmen, Hasan Akdağ, Mehmet Kural, Muhammed Veli Oktay, Murat Antika, Mustafa Sadıksoy, Mustafa Özbek, Mezeyyen Özşenoğlu, Nahit Yerli, Reşat Kara, Rukneddin Bildirici, Salih Yıldız, Semih Tan, Serkan Kahraman, Sinan Demir, Şahin Yurtbay, Şerafettin Yorulmaz, Turan Baran, Ülken Taşdemir, Veysel Ürüm, Volkan Tağmat, Yusuf Ertaş, Zafer Tunçdemir ve Zühre Eyaz’dan oluştu.  Kaynak: VAN BÖLGE GAZETESİ

Van Haber - Van Haberleri - Van Haberr

 

Yavuz Kuşan İpekyolu İlçe Başkanlığı AK PARTİ Van Van Haber yönetim