ABD ve İsrail ters düştü: Sahada durum bambaşka!

TAKİP ET

Blinken, "İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma niyeti ve sahadaki durum arasında fark var." diyerek İsrail'in sivilleri korumaya önem vermesi gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma niyeti ve sahadaki durum arasında fark var." diyerek İsrail'in sivilleri korumaya önem vermesi gerektiğini söyledi.

Blinken ile İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Washington'daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İsrail'in Gazze'nin güneyinde yürüttüğü "kampanyanın" üzerinden hemen hemen 1 hafta geçtiğini kaydeden Blinken, İsrail'in sivilleri korumaya ve insani yardımı artırmaya önem vermesi gerektiğinin altını çizdi.

SAHADAKİ DURUM ÇOK FARKLI İTİRAFI

Blinken, güvenli bölgeler ve iletişimin iyileştirilmesine odaklanılması gerektiğini belirterek insanların güvenli bir şekilde nereye gidebileceğini bilmesi gerektiğini dile getirdi.

İsrail ve ABD arasında üst düzey diyaloğun devam ettiğini aktaran Blinken, "İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma niyeti ve sahadaki durum arasında fark var." değerlendirmesinde bulundu.

AUSTİN İLE GALLANT GÖRÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, Batı Şeria'daki yerleşimci şiddetinin engellenmesine yönelik çabaların artırılması çağrısında bulundu.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamaya göre, Austin ve Gallant telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Gallant'tan İsrail'in saldırılarına ilişkin gelişmeleri dinleyen Austin, mevkidaşına, Batı Şeria'daki yerleşimci şiddetinin engellenmesine yönelik çabaların artırılması çağrısı yaptı.

Austin, İsrail'i Gazze'deki sivillerin korunması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını artırmaya da çağırdı.haber7

Van Haber

ABD İsrail Gazze Antony Blinken Van Haber