1.000 TL doğalgaz yardımı başlıyor

TAKİP ET

Kış ayları geldi çattı. Doğalgaz fiyatları cep yakarken vatandaşların yardımına devlet koşuyor. Doğal destek ödemesi detayları belli oldu. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özel sektör çalışanları da ödemelerden yararlanacak. İşte konu hakkındaki detaylar..Çalışan vatandaşları fatura borçlarını silecek yeni düzenleme yürürlüğe girdi. 2023 yılı Haziran ayına kadar çalışanların maaşlarına 1.000 TL ek ödeme yapılacak. Özel sektör çalışanları da artık ödeme alacak. İşte konu hakkındaki detaylar…

 

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

 

Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda özel ve kamuda çalışan vatandaşlara destek ödemesi yapılacak. Kış aylarında yapılan doğalgaz destek ödemesi için yeni karar açıklandı. Milyonlarca çalışan gelir vergisi ve sigorta prim kesintilerinden tabi tutularak doğalgaz destek ödemesi yapılacak.Habertürk'te yayınlanan haber doğrultusunda özel sektör çalışanları da yeni düzenlemeye dahil edildi. Asgari ücretli ve çalışan kişilerin maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisiyle birlikte SGK priminden kesilen 454,6 TL artık alınmayacak. Bu kapsamda 633 TL’lik ödeme çalışanların maaşlarına eklenecek.

 

İşverenler vergi ve SGK primlerinin aylık ödemelerinde 1000 TL'lik kısmını işçinin maaşına ekleyecek. Yani artık işverenler bu tutar için SGK’ya prim ödemeden işçinin maaşını katkı sağlayacak. Ödemeler 2023 yılının Haziran ayına kadar devam edecek.

 

ÖDEMELER NAKİT OLARAK YAPILACAK

 

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş müjdeli haberi duyurdu. Çalışan vatandaşların maaşına 1000 TL'ye kadar doğalgaz ve elektrik desteği veren firmalar için gelir vergisi ve sigorta priminde indirim yapılacağı açıklandı. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ödeme yapan işverenler için vergi indirimi yapılacağı söylendi.

 

KİMLER DESTEK ÖDEMESİNDEN YARARLANACAK?

 

Kış aylarında birçok kişinin yardımına koşan doğalgaz destek ödemelerinden kimlerin yararlanacağı merak ediliyor. Çalışan kişilere yönelik yapılan yeni düzenleme kapsamında doğalgaz destek ödemeleri işverenler tarafından yapılmaktadır. Ancak ödemelerin yapılması işverenler için zorunlu değildir. Yani yapılacak ödemelerden tüm özel sektör çalışanlarını kapsamıyor.

Van Haberr

Van Haberr DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMESİ NAKİT ÖDEMELER SGK İşverenler vergi